TMO’ya Merkez Bankası modeli

Güncelleme Tarihi:

TMO’ya Merkez Bankası modeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 21:40

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Konya’da düzenlenen Borsa İstanbul-Borsa Konya İşbirliği İmza töreninide gongu çaldı.

Haberin Devamı

Davutoğlu, iki yeni müjde de vereceğini belirterek, “Bir, ürün borsası kurulması için talimat verdim. İki, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) fiili depoculuk yapmaktan çıkacak, fiili depoculuk tamamen özel sektöre devredilecek, TMO sadece piyasadaki fiyat oynaklığında regulator olacak” dedi.

Törende Davutoğlu’na Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker eşlik etti. Konya Borsa ile Borsa İstanbul arasındaki anlaşmanın tarihi bir adım olduğunu belirten Davutoğlu, “Borsa İstanbul, Londra piyasasına, Londra Borsası’na nasıl doğrudan irtibatlı. Böylece Konya İstanbul, Londra ve Konya İstanbul New York birbirine entegre hale geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanı’na talimat verdiğini ve ürün ihtisası borsasının en kısa sürede kurulacağını kaydeden Davutoğlu en geç 3-4 ay içinde yasal düzenlemenin tamamlanacağını belirtti. Davutoğlu TMO’nun da Merkez Bankası’nın piyasalardaki rolü gibi sadece piyasalardaki fiyat oynaklıklarını kontrol altına tutacağını söyleyerek depoculuğu özel sektöre devredeceklerini vurguladı. Davutoğlu “Arkasına güçlü bir ekonomiyi almamış olan bir borsanın dünya piyasalarında etkin olması mümkün değil” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!