TL Piyasaları

Güncelleme Tarihi:

TL Piyasaları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hazine ihalesi bekleniyor



Ne oldu?
Piyasa 360 trilyon eksi rezervle açıldı. Merkez Bankası 4 ve 7 günlük iki repo ihalesi açarak 820 trilyon fonlama yaptı. Gecelik faizler düşük, bono piyasası sakindi. Gecelik repo faizleri İMKB'de yüzde 30.50, İnterbank'ta yüzde 31 oldu. Bono faizlerinde küçük oranlı yükseliş yaşandı. 20 Haziran 2001 vadeli kağıdın bileşik faizi yüzde 32.72'den kapandı.

Neden oldu?
Cuma günü başlayan yükselişin bugün devamı yaşandı. Ayrıca yarın yapılacak ihale öncesinde bir miktar satış oldu. Fonlama maliyeti Merkez Bankası'nın fonlaması ile rahattı.

Ne olacak?
Hazine'nin Çarşamba günü 755 trilyon liralık itfası bulunuyor. Yarın ihale öncesinde bir miktar daha bileşik faizlerde yükseliş bekleniyor.

Uzman gözüyle

Bayındırbank Hazine Bölümü

Bono piyasasında dar alanda hareketsiz günler yaşanıyor. Piyasaların yönü aşağı gözüküyor. Yön açısından faizler aşağı olsada ihale öncesinde yani yarında bir miktar yükseliş yaşanabilir. Piyasada olumlu gelişmeler yaşanıyor. Fonlama maliyeti düşük. Ayrıca yaz aylarında turizm gelirleri, işçi paraları, Turkcell halka arzı, Poaş ve bankaların sendikasyonlar ile para girişi yaşanacak ve fonlama maliyetleri etkilenecek. Bu gelişmelere baktığımız zaman fonlamanın rahat gideceğini söyleyebiliriz. Bono faizlerinde yüzde 30'lar görülüyor. Program iyi gidiyor ve beklentiler satın alındığı için piyasa daha somut gelişmeler bekliyor. Bono piyasasında yükselişi getiribelecek bir sebep bulunmuyor. Yatırımcıya bono önermek anlamlı değil. Sonbahar başına kadar olan vadelerde TL mevduatına yatırım yapılabilinir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!