TL Piyasaları

Güncelleme Tarihi:

TL Piyasaları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dış borçlanma faizleri gevşetti



Ne oldu?
Piyasa 231.6 trilyon eksi rezerv ile güne başladı. Merkez Bankası iki repo ihalesi ile 800 trilyon piyasaya verdi. Böylece TL rahatladı. Gecelik repo faizleri İMKB'de yüzde 27, İnterbank'ta yüzde 27 oldu. Bono-tahvil piyasasında ise alımlar vardı. Bileşik faizler hem fonlama maliyetinin etkisi hemde gelen olumlu haberlere gevşedi. 20 Haziran 2001 vadeli kağıdın faizi 32.46'dan kapandı.

Neden oldu?
Hazine, euro bond tahvil ihracatını gerçekleştirdi. 533 milyon euroluk tahvilin vadesi 7 yıl oldu. Bankaların döviz satışının özellikle öğleden sonra artış göstermesi ile gecelik repo faizleri yüzde 30'ların altına gevşedi.

Ne olacak?
Önümüzdeki günlerde piyasayı kamu maaş ödemeleri etkileyebilir. Uzmanlar, bono faizlerinin dar bir marj içinde aşağı doğru hareket edeceğini belirtiyorlar.

Uzman gözüyle

Buket Ünlü Gürer - EGS Bank Hazine Bölümü

Bileşik faizlerin bu ay içinde fonlama maliyetinin etkisi ile yüzde 30'ları görmesini bekliyoruz. IMF'den bir kaynak girişinin yanında POAŞ'tan ve GSM'den gelecek paralar Hazine'nin rahatlamasına yardımcı olacak. Ayrıca Hazine'nin açıkladığı iç borçlanma programındaki ihaleler piyasa tarafından normal karşılandı. Faizlerde iniş trendi var. Bono piyasası dar marjlarda aşağı yönlü hareket edecek. Küçük yatırımcılara yatırım fonu almalarını öneririm. Repo ve Hazine bonosunda getiriler belli. Risk almak isteyenler borsaya geçebilir. Riski sevmeyenler ve likit kalmak isteyenlere repo ve kısa vadeli mevduatı tavsiye ederim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!