TL Piyasaları

Güncelleme Tarihi:

TL Piyasaları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Faizlerde düşüş trendine girdi



Ne oldu?
Piyasa 213.5 trilyon artı rezervle açıldı. Merkez Bankası bir haftalık repo ihalesi açarak piyasayı yeterli oranda fonladı. Gecelik repo faizleri İMKB'de yüzde 29, İnterbank'ta yüzde 31 oldu. Bono-tahvil piyasasında alımlar yaşandı. 20 Haziran 2001 vadeli kağıdın bileşik faizi yüzde 32.14'den kapandı.

Neden oldu?
Piyasanın likidite açısından rahat olmasının yanı sıra Temmuz ayındada bu rahatlığın devam edecek olması TL faizlerinin düşük seyretmesine yardımcı oluyor. Yarından itibaren gelecek kaynak girişi beklentisi ile bono faizleri düşük seyrediyor.

Ne olacak?
Faizlerin düşüş trendi içinde bulunduğu belirten uzmanlar, bono piyasasının dar marjlarda hareket edeceğini vurguluyorlar.

Uzman gözüyle

Buket Ünlü Gürer - EGS Bank Hazine Bölümü

Son günlerde bono piyasasına TL faizlerinin gevşemesi ile birlikte alım geldi. Enflasyonun beklenenin altında gerçekleşmesi, siyasetin rahatlaması gibi etkenler piyasayı rahatlattı. Bileşik faizlerin bu ay içinde fonlama maliyetinin etkisi ile yüzde 30'ları görmesini bekliyoruz. IMF'den yarın 295 milyar dolarlık bir kaynak girişinin yanında POAŞ'tan ve GSM'den gelecek paralar Hazine'nin rahatlamasına yardımcı olacak. Ayrıca Hazine'nin açıkladığı iç borçlanma programındaki ihaleler piyasa tarafından normal karşılandı. Faizlerde iniş trendi var. Bono piyasası dar marjlarda aşağı yönlü hareket edecek. Küçük yatırımcılara yatırım fonu almalarını öneririm. Repo ve Hazine bonosunda getiriler belli. Risk almak isteyenler borsaya geçebilir. Riski sevmeyenler ve likit kalmak isteyenlere repo ve kısa vadeli mevduatı tavsiye ederim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!