Titan zincirine ‘503’ darbesi

Güncelleme Tarihi:

Titan zincirine ‘503’ darbesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet'te yer alan, ‘‘Titan ve Data zincirini TCK'nın 503. maddesi durdurabilir’’ uyarısı, Mali Polisi harekete geçirdi. Mali Polis, Titan ve Data'nın merkezlerini bastı. Titan'ın başındaki Kenan Şeranoğlu'nun peşine düştü.

İstanbul ve İzmir Defterdarlıkları'nın başlattıkları haciz girişimlerinin ardından Mali Polis, başta Kenan Şeranoğlu olmak üzere Titan ve Data Organizasyonu'nu ablukaya aldı. Hürriyet'in dünkü sayısında yer alan Türk Ceza Kanunu'nun 503. maddesi uyarısını da dikkate alan Mali Polis, bir yandan Titan ve Data bürolarına baskın düzenlerken, diğer taraftan da öncelikle Kenan Şeranoğlu'nu yakalamak için harekete geçti. Interpol aracılığıyla yapılan araştırmada Titan'ın ABD ve İsviçre de merkezinin bulunmadığının tespit edildiğini bildiren Mali Şube yetkilileri, birkaç gündür ortalarda görünmeyen Kenan Şeranoğlu'nun yakalanması için operasyonların sürdüğünü bildirdi.

503. MADDE

Maliye'nin haciz girişimlerine rağmen, Hazine ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) ‘‘çaresiz’’ tutum sergilemelerine karşın, SPK eski Başkanı Ali İhsan Karacan'ın, ‘‘Bu işi Türk Ceza Kanunu'nun 503. maddesi çözer’’ önerisi, tüm yetkililerin dikkatini çekti. Karacan'ın dikkat çektiği 503. madde özetle şöyle: ‘‘Her kim, bir kimseyi kandırabilecek hile ve desiseler yaparak hataya düşürüp, onun veya başkasının zararına, kendisinin veya başkasının haksız bir menfaat sağlamasına yol açarsa bir yıldan üç yıla kadar hapis, sağladığı haksız menfaatin bir misli kadar ağır para cezası verilir.’’

BÜROYA BASKIN

Mali Ekipler tarafından başlatılan geniş çaplı araştırma çerçevesinde dün akşam da Titan'ın İstanbul'daki merkezi olan Suadiye Bağdat Caddesi 438/2'deki Data Bilgi Sistemleri A.Ş.'ye baskın yapıldı. Mali ekipler burada bulunan biri kadın 3 kişiyi gözaltına aldı. İşyerinde yapılan araştırmada elde edilen bütün belge ve dokümanlar incelenmek üzere alındı. Polis, baskından önce kaçırıldığı anlaşılan Titan'ın üye kayıtlarının ve diğer işlemlerinin kayıtlı olduğu bilgisayarı ele geçirmek üzere Göztepe ve Koşuyolu'nda iki eve de baskın yaptı. Bilgisayar ve diğer kayıtlar Koşuyolu'ndaki evde ele geçirildi.

Yakalanan Alman kurye Titancıymış

Atatürk Havalimanı'nda 29 Kasım 1997 tarihinde 385 bin 750 Alman markıyla yakalanan Alman uyruklu Andrei Peterson'un, Titan'ın sahibi Kenan Şeranoğlu'nun kuryesi olduğu ortaya çıktı. Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphe üzerine yakalanan ve valizinin gizli bölümlerine yerleştirdiği 385 bin 750 Alman markıyla yakalanan Peterson'un, daha önce de iki kez Türkiye'den, Almanya'ya para taşıdığı belirlendi.

Peterson ifadesinde, para taşıma işini bin 700 mark karşılığında yaptığını ve parayı da Almanya'da Fatih Gölal'a teslim ettiğini söyledi. Bu olaydan sonra bir süre cezaevinde kalan Peterson'un daha sonra sınırdışı edildiği öğrenildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!