TİSK: Yaşamak için değişiyoruz

Güncelleme Tarihi:

TİSK: Yaşamak için değişiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Refik Baydur, ‘‘Değişim istiyoruz. Çünkü değişmedikçe yaşama hakkımızı yitireceğiz’’ dedi. Devlet Bakanı Işın Çelebi, ANAP'ın 1983'ten itibaren ‘Değişim’ programı başlattığını savunarak, ‘‘Sistemin eskimişliği ve köhnemişliği bizi ayağımızdan geri çekiyor ama önemli değil, değişimi sağlayacağız’’ diye konuştu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez de, optimal devleti yaratmak için devleti küçülterek, sadece kural koyan ve denetleyen etkin bir devlet konumuna getirmek gerektiğini savundu. TİSK'in Prof. Dr. Coşkun Can Aktan'a hazırlattığı ‘Değişim ve Devlet’ kitabının tanıtım toplantısında konuşan TİSK Başkanı Baydur, ‘‘4 trilyona transfer olan futbolcudan yüzde 15 vergi kesilirken, asgari ücretliden yüzde 25 vergi alınmasına karşıyız’’ dedi.

İYİLERE ÇAĞRI

Suç işleyenlerin TBMM çatısı altında barındırılmasına karşı olduklarını vurgulayan Baydur, ‘‘İki yıl milletvekilliği yapan kişinin, bir müsteşarın iki-üç kat fazla maaş almasına da, milletvekili emekliliğine de karşıyız’’ görüşünü savundu. Baydur, TBMM'deki 550 milletvekilinden en az 450'sinin namuslu, faziletli ve iyi insanlar olduklarına inandığını belirterek, ‘‘Ancak geri kalan 100 milletvekilinin sesi, 450 milletvekilinden daha gür çıkıyor’’ diye yakındı. Baydur, olumsuz gidişi durdurmak için ‘İyilerin’ biraraya gelip önlem alması çağrısı yaptı.

Erez ise ticari bankası olmayan devlet, sanayi tesisi olmayan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, enerji tesisi olmayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, hastanesi olmayan Sağlık Bakanlığı, okulu olmayan Milli Eğitim Bakanlığı, treni ve uçağı olmayan Ulaştırma Bakanlığı hedefine varma zorunluluğunu savundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!