TİSK: Bu hükümet son şansımız

Güncelleme Tarihi:

TİSK: Bu hükümet son şansımız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Refik Baydur, 55. hükümetin, Türk toplumunun son şansı olduğunu vurgulayarak, bunun, başta hükümet üyeleri olmak üzere tüm siyasetçiler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydur, sağduyulu ve vatanını seven her Türk vatandaşının 55. hükümete destek verdiğini kaydederek, ‘‘Siyasi tıkanıklığın ve istikrarsızlığın yaşandığı dönemde, halk 54. hükümete ve siyasetçiye tepkisini nazikçe dile getirdi. Demokratik sistem içinde çözüm istedi. Şimdi, aynı sağduyu ve nezaketi siyasetçiler göstermelidir'' dedi.

Baydur, 55. hükümetin, büyük sorumluluklar yüklendiğini, başarısızlık şansının olmadığını, toplumun tüm kesimlerini ve katmanlarını kucaklaması gerektiğini vurgulayarak, kaybolan güven ortamının yeniden oluşturulmasının şart olduğunu kaydetti. Baydur, şöyle konuştu:

‘‘Aklı başında sağduyulu her Türk vatandaşı, 55. hükümete destek veriyor. Bu oluşum, elimize geçen son şans. Türk demokrasi tarihi adına da önemli bir sınav. Vatandaş olarak bizler, geçen 1.5 yıllık dönemde büyük fedakarlıklar yaptık. Halk, sokağa dökülmeden, şiddet sergilemeden medeni yollardan, nazikçe sivil toplum hareketi sergileyerek, taleplerini dile getirdi. Sağduyulu sivil toplum, yolsuzluğa, devlet içinde devlet olmaya karşı tepkisini medeni yollardan aktardı. Siyasi tıkanıklığı, parlamento içinde aşılmasını sabırla bekledi. Halk kendine düşeni fazlasıyla yaptı. Şimdi sıra, hükümette ve siyasetçilerde... Başta hükümet olmak üzere tüm siyasetçiler, millete olan borcunu yerine getirmelidir. Aksi halde, siyasete ve siyasetçiye olan güven bir daha onarılmaz biçimde sarsılır.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!