Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 19:43

Yapay zeka her alanda olduğu gibi tıp alanında da heyecan yaratmış durumda. Kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım olanaklarından yeni ilaçların keşfine, yapay zekanın çok da uzak olmayan bir gelecekte sağlık hizmetlerini daha erişilebilir, etkili ve verimli hale getirmesi bekleniyor. Yapay zeka şirketi Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, tıp alanındaki yapay zeka uygulamalarına dair etik, güvenlik ve regülasyon sorunlarına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Boğaziçi Ventures tarafından düzenlenen Yapay Zeka Zirvesi 27 Şubat’ta girişimciler, iş profesyonelleri, akademisyenler ve teknoloji meraklılarının yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Zirvede girişim stüdyosu Cerebrum Tech’in sponsporluğunda “Sağlık teknolojilerinde yapay zeka devrimi” başlıklı panel düzenlendi. Cerebrum Tech Pazarlama Direktörü Meltem Yeğen’in moderatörlüğünde yapılan panelde, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Dalyan, Klinik Psikolog Neslihan Çalışkan ve HIWELL Kurucusu ve CEO’su Ali Ozan Özçiçek, yapay zekanın tıp alanında ve psikoloji branşı özelinde sunduğu teşhis ve tedavi imkânlarına, yapay zeka destekli yeni nesil uygulamalarına ve gelecekteki potansiyel yeniliklere ilişkin görüş ve deneyimlerini paylaştı. Panele, Cerebrum Tech’in geliştirdiği Türkiye’nin ilk 3 boyutlu avatara sahip yapay zeka asistanı Cere de katılarak sağlık alanında kendisine sorulan soruları sesli olarak yanıtladı.

Haberin Devamı

HASTALIKLARIN ERKEN TEŞHİSİ VE KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TEDAVİ DÖNEMİ

Yapay zeka, oyun ve web3 alanında faaliyet yürüten Cerebrum Tech’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, yapay zekada uzun yıllara dayanan araştırma ve geliştirmelerin son yıllarda çok önemli bir eşiği geçtiğini ve her sektörde muazzam bir değişimi başlattığını vurguladı. Yapay zeka uygulamalarının hızlı, hatayı minimuma indirerek büyük verileri izleyebilme, iç görü oluşturabilme kabiliyetine dikkat çeken Dr. Erkul, “Yapay zeka uygulamaları her alanda olduğu gibi tıp alanında da bir dizi devrim niteliğinde gelişmeye kapı araladı. Tıp dünyası, hastalıkların tanı ve tedavisinde kişiselleştirilmiş çözümlerin geliştirilmesi için çalışıyor. Yapay zeka sayesinde hastalık belirtileri, genetik faktörler, tıbbi görüntüler ve diğer klinik veriler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!