TİM: Reel sektörü banka kârlarına feda etmeyin

Güncelleme Tarihi:

TİM: Reel sektörü banka kârlarına feda etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 00:00

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, üçüncü çeyrek banka kârlarına dikkat çekerek, “Reel sektör, bankaların karlılığına feda edilmemeli” dedi.

Haberin Devamı

Büyükekşi, şu değerlendirmeyi yaptı: “Üçüncü çeyrek bilançolar açıklandı. En çok kâr edenlerin bankalar olduğu, reel sektör firmalarının ya zarar etmiş ya da kârlarının düşmüş olduğu gözlendi. Reel sektörün bankaların kârlılığına feda edilmemesi gerekli.”
TL’nin değerlenecek
ABD’de dolarının uzun süre diğer para birimleri karşısında zayıf kalmasının beklendiğine de dikkat çeken Büyükekşi sözlerini şöyle sürdürdü: “Dolar 2010 içinde de zayıflamaya devam edecek. Bu, TL üzerinde değerlenme baskısına yol açacak. Türkiye değer kazanması üzerinde baskılar oluşturabilir. Rekabetçiliğimiz için, Merkez Bankası’nın hassas olmasını rezervlerini güçlendirmesini bekliyoruz.”
Bu arada dünyada ve Türkiye’de kriz sonrasındaki gelişmeleri endişeyle izlediklerini dile getiren Büyükekşi, “Bir şeyler değişmeden borsalar şişmeye, emtia fiyatları artmaya başladı. Üretimde, ihracatta, istihdamda aynı gelişmeler görmüyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!