Ticarette Priştina damgası

Güncelleme Tarihi:

Ticarette Priştina damgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 12:37

İzmir'in eski belediye başkanlarından merhum Ahmet Piriştina'nın oğlu Levent'ten sonra kızı Zeynep de ticarette emin adımlarla ilerliyor.

Haberin Devamı

Sodalı içecekler ve değişik şarap markalarının Ege Bölgesi temsilciliğini üstlenen Zeynep Piriştina, ticaretin bir aile becerisi olduğu görüşünü dile getiriyor.

Zeynep Piriştina, ağabeyi Levent Piriştina'nın yoğun ticari faaliyetlerine destek olabilmek amacıyla ticarete atıldığını söyledi. Ağabeyinin yetişemediği bazı işleri takip ederek ticarete girdiğini belirten Piriştina, ticaretin aileden gelen bir yetenek olduğunu, babası Ahmet Piriştina'nın Tansaş ve Kipa başta olmak üzere birçok alanda ticari becerisini ortaya koyduğunu ifade etti.

Ticarette kendini kanıtlamak istediğini belirten Zeynep Piriştina, İtalya firma olan San Pellegrino'nun doğal mineralli suları, yine dünyaca üncü İlly kahveleriyle bazı şarapların İzmir ve Ege bölge temsilciliğini üstlendiğini ve bir süredir genç bir ekip oluşturarak çalıştıklarını söyledi. Yaz aylarının yoğun geçtiğini belirten Piriştina, özellikle oteller ve restoranlardan yoğun siparişler aldıklarını dile getirdi. Genç ekiple çalışmanın büyük avantaj olduğunu belirten Piriştina, özellikle Çeşme'deki otel ve restoranlardan yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Adco tarafından ithal edilen İtalya'nın en eski ve en ünlü şarap üreticisi Frescobaldi firmasının en güzel şaraplarını İzmirli şarap severlere sunduklarını, özellikle Şili, Arjantin, Latin Amerika şaraplarının da son zamanlarda büyük ilgi gördüğünü belirten Zeynep Piriştina, şunları kaydetti:

“Ticarete olan yatkınlığımız sanırım babadan geliyor. Ticaret alanında ben de bir şeyler yapmak istiyordum. Ağabeyim ağırlıklı olarak ithalat ve soğuk hava tesisleri konusunda çalışmalar yapıyordu. O bazı alanlara yetişemeyince ben de onun yanında ilk olarak ticarete başladım. Sonrasında işler çoğalınca görev dağılımı yaptık, bazı sodalı ve alkollü içecekleri ile Lilly'nin İzmir temsilciliğini aldık. İzmir'i iyi bilen, genç, dinamik arkadaşlarla çalışıyoruz. Restoran, otel ve barbarla çoğunlukla iş yapıyoruz. Yazın arkadaşlar yazlık yerleri dolaşıyorlar ve siparişleri topluyor. İstanbul gibi yoğun bir pazar yok ama İzmir'de de bir şeyler yapmaya çalışıyor, daha ilerilere gitmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

Son zamanlarda Şili'nin en çok bilinen markası olan Frontera cinsi şaraplarıyla Roze şaraplarının büyük ilgi gördüğünü belirten Zeynep Piriştina, Çeşme ve Alaçatı'da bu yıl bu şarapların patlama yaptığını, Şili'nin Sunrise şaraplarının da en çok tercih edilen şaraplar arasında sayılabileceğini söyledi. Piriştina, Fransız şaraplarının da bu yıl yine gözde şaraplar arasında olduğunu belirtti.

Şarapta bu yıl özellikle değişik etiketli şarapları da büyük ilgi gördüğünü belirten Zeynep Piriştina, özellikle babası Ahmet Piriştina'nın fotoğrafının bulunduğu şarapların çok tercih edildiğini ifade etti.

Zeynep Piriştina, yılbaşı sepetlerine de değişik bir bakış açısı getirdiklerini, bu yıl kırmızı ve beyaz şaraplarla çikolatayı birleştirerek oluşturdukları paketlerin büyük ilgi gördüğünü, önemli firmalardan bu pakete büyük talep geldiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!