Ticaret Borsası yeni başkanını seçiyor

Güncelleme Tarihi:

Ticaret Borsası yeni başkanını seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2009 13:20

Türkiye'nin en büyük beş borsasından birisi olan Gaziantep Ticaret Borsası, yeni başkanını seçiyor.

Tüccar Arif Ayık ve Kemal Yetkin tarafından 1958 yılında kurulan Gaziantep Ticaret Borsası, bölge tarımında önemli bir rol üstleniyor, Türkiye'de 112 borsa arasında işlem hacmi açısından en büyük beşin içinde yer alıyor.
2 Ocakta yapılacak seçimli genel kurulda, bu yıl alışılmışın dışında bir yarış olacak. Genelde rakipsiz gidilen seçimlerde bu sefer başkanlık koltuğu için mevcut başkan Ömer Çelik ile Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen yarışacak. Seçimde 858 üye oy kullanacak.

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, kendisinin 1987 yılında borsaya girdiğini ve bir dönem başkan vekilliği yaptığını, 1991'den beri başkanlığı yürüttüğünü ifade ederek, yarım kalan projelerini tamamlamak için yeniden aday olduğunu söyledi.

Daha önce başkanlık seçimlerinde hemen hemen hiç rakip çıkmadığını belirten Çelik, “Buraya talip olan arkadaşlarımın yapacağı değişikliklere bakıyorum, biz onları 10 yıldan önceden uyguluyoruz zaten. Onlar, farkında değiller. Çünkü buraya çok gelip gitmedikleri için bilmiyorlar” dedi

Çelik, başkanlığı döneminde borsa üyelerine sunulan hizmetin kalitesini yükseldiğini ifade ederek, “Borsamızı eski binasının şehir merkezinde olmasının zorlukları ve zamanın ihtiyaçlarına cevap verememesinden dolayı, 1997'de GATEM'de yeni binasına taşıdık. Buraya gelmeden önce merkezde 5 personelle çalışıp aylığını veremeyen bir borsayken, bugün 4 trilyonluk laboratuvar yapmış, alt yapısını tamamlamış bir borsa haline getirdik” diye konuştu.

“LİSANSLI DEPOCULUK HAYATA GEÇECEK”

Tekrar seçilmesi durumunda, Türk tarımında ve borsacılığında çok önemli olan “lisanslı depoculuk” ve “ürün ihtisas borsasını” hayata geçireceklerini belirten Ömer Çelik, bunların kanun teklifini hazırlarken kendilerinin de yer aldığını, kanunun çıktığı ve şimdi yönetmeliklerin hazırlandığını ifade etti.

Çelik, şöyle devam etti:
“Bizim burada olmamızla bu projeler daha kolay hayata geçer. Şu anki laboratuvarımız zaten Türkiye'de sayılı laboratuvarlar arasında. Türkiye'deki ve Avrupa'daki bütün akredite kurumlarından akredite oldu. Doğu ve Güneydoğu'nun tek akredite laboratuvarıyız. Mikro biyoloji laboratuvarımız da kuruldu. Laboratuvar yönünden tüm gıda, tekstil, yağ, aflatoksin ve mikro biyolojiyle ilgili tüm hizmetleri veriyoruz.
Türk tarımında en önemli ayaklardan birisi de lisanslı depoculuk. Bunu önceden Toprak Mahsulleri Ofisi lisanslı depoculuğun bir çeşidini yapıyordu. İsterseniz ürünü emanete koyabiliyorsunuz isterseniz satabiliyorsunuz. Depoya koyduğunuz ürünler karşılığında alacağınız ürün senetleriyle ürün ihtisas borsasında işlem yapılabiliyor. Bu projemizde son aşamaya geldi. Türkiye'deki yedi tane ürün ihtisas borsasından birisiyiz.”

“TARIM HAVZALARI OLUŞTURULACAK”

Çelik, çiftçileri bilinçlendirici çalışmalar da yaptıklarını ifade etti. Mayınlı arazilerin temizlenerek organik tarıma açılması konusunda da çalıştıklarını belirten Çelik, şunları kaydetti:
“Temizlenen mayınlı sahaların organik tarıma açılmasına öncülük yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Ayrıca, tarım havzalarının oluşturulmasıyla ilgili çalışmalarımız var. Herkes, her istediği ürünü her bölgede ekemeyecek. Türkiye için tarım çok önemli. Bölgemizin sosyal ve ekonomik kalkınması için tarımı ihmal edemeyiz. GAP bölgesinde yaşayanlara iş ve aş verecek en önemli sektör tarımdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!