Ticaret Bakanı ATO Meclis toplantısında konuştu: ‘Araç yok’ devri kapandı

Güncelleme Tarihi:

Ticaret Bakanı ATO Meclis toplantısında konuştu: ‘Araç yok’ devri kapandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 07:00

Otomotiv piyasasında ikinci el fiyatlarında yüzde 10-15 düşüş olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Bolat,  “Birinci elde artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı, ‘araç yok’ kelimesi gündemden büyük ölçekte düştü. Sıfır otomotivde de kolay kolay zam yapılamayan bir süreci yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 10-15 düşüş olduğunu, birinci el stokların da ortaya çıkartılmak zorunda kalındığını söyledi. Sıfır otomotivde kolay kolay zam yapılamayan bir sürecin yaşandığını ve ‘araç yok’ kelimesinin gündemden düştüğünü belirten Bolat, gıda ve marketlerle ilgili de yoğun denetim yaptıklarını, denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı. Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) dünkü meclis toplantısına katılan Bakan Bolat, fahiş fiyat uygulamaları karşısında hükümet olarak gayret gösterdiklerini belirterek, sözlerini özetle şöyle sürdürdü:

Ticaret Bakanı ATO Meclis toplantısında konuştu: ‘Araç yok’ devri kapandı

Ömer Bolat

Haberin Devamı

‘DÜZGÜN TİCARET YAPILSIN’

“Fahiş fiyat ve haksız ticaret uygulamalarına karşı gereğini yapıyoruz. Otomotiv piyasasında, haziran ayında göreve geldikten sonra aldığımız tedbirler ve çip krizi ile başlayan süreçlerdeki sıkıntılar çok büyük ölçüde sona erdi. Sektördeki çürük elmaları ayıklama gayreti içindeyiz. Bu konuda kanunların, yönetmeliklerin bizlere verdiği yetkileri en hızlı ve titiz bir şekilde kullanıyoruz ve bundan çekinmeyeceğiz. Amacımız ticaret düzgün ve dürüst şekilde yapılsın. Alıcının da tüketicinin de satıcının da kazanacağı makul fiyatlarda ve istikrarlı şekilde iç piyasa ortamını sağlamak hedefimiz.”

CAN YAKIYORLAR

“İlan sitelerinin yaygınlaşması ve bazı kişilerin bu ilan sitelerinde fiyat şişirme manipülasyonları maalesef birçok sektörde can yakıyor” diyen Bakan Bolat, “Bu ilanlara ilişkin yönetmelikler çıkardık ve sahte ilanlara ilişkin ağır cezai müeyyideleri uygulayacağımız yönetmelik değişiklikleri yaptık, bunların neticesini görmeye başladık. Gıda ve marketlerle ilgili de yoğun denetimlerimizi yapıyoruz. O konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Denetimlerimiz artıyor ve artacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığımız olarak Gıda Fiyat Komitesi çalışmalarına devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanı ATO Meclis toplantısında konuştu: ‘Araç yok’ devri kapandı

SAVUNMANIN KALESİ ANKARA

ATO Başkanı Gürsel Baran ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda Bakan Bolat, mal ihracatının yanı sıra hizmet ihracatının da önemli olduğunu belirterek, “Ankara bu noktada da önde gidiyor. Sağlık turizminde Türkiye’nin en iyi vilayetlerinin başında geliyor. Diğer hizmetler sektöründe de Ankara’mız büyük atılım yaptı. Savunma sanayiinde ülkemizin kalesi mertebesinde Ankara. Eskiden sadece memur şehri olarak bilinen Ankara, artık hizmet ticareti, bunun yanında imalat sanayii, makine sanayii alanlarında da büyük bir aşama sağladı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!