THY'nin yeni hangarı

Güncelleme Tarihi:

THYnin yeni hangarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

THY, önümüzdeki nisan ayında hizmete girmesi planlanan yeni Teknik Bakım-Onarım Merkezi ile, Ortadaoğu'nun en büyük ve en iyi donanımlı hangarına kavuşacak.

Yapımı hızla süren 160 metre boyunda 80 metre eninde ve 21 metre yüksekliğindeki hangar, 63 bin metrekarelik bir alan üzerinde yükseliyor. İki adet Jumbo jet yolcu uçağının rahatlıkla girebileceği hangar, sadece THY'ye değil bir çok yabancı ve özel havayoluna da hizmet verecek. Kuşkusuz bu hizmet karşılığında THY para da kazanacak. Bu hangarda yer alan modern boyama atölyesinde, tüm uçaklar rahatça boyanabilecek. THY, yeni hangarın bitirilmesinden sonra kendi uçaklarını boyayabilecek. Böylece uçak başına ortalama 40 bin dolar tasarruf imkanı doğacak. Yeni hangar, yaklaşık 3,5 trilyon liraya malolacak.

THY'nin şimdi kullandığı 24 bin metrekarelik, 178 metre boyunda, 56 metre eninde ve 15.50 metre yüksekliğindeki hangara giren A340 uçaklarının kuyrukları dışarıda kalıyor. Bu da özellikle rüzgarlı havalarda uçağın savrulma tehlikesine yol açıyor. THY'nin yeni hangarı yanında yapımına bir süre önce başlanan İstanbul Hava Yolları'nın modern bakım üssü de önümüzdeki yıl tamamlanacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!