THY'nin Swissair'le büyük işbirliği

Güncelleme Tarihi:

THYnin Swissairle büyük işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

THY, Swissair’in öncülüğündeki uluslararası ittifaka girdi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu ile Swissair Yönetim Kurulu Başkanı Hannes Goefz’in imzaladığı anlaşmaya göre, THY uçuş programı olmayan hatlarda Swissair’in imkanlarından yararlanacak.

Türk Hava Yolları, başını Swissair'in çektiği uluslararası ittifaka dahil olmanın ilk adımını attı. THY, artık uçuş programı olmayan hatlarda yolcularına Swissair imkanlarını sunacak. THY'dan bilet alan yolcular, Afrika ve Güney Amerika'ya Swissair'in uçakları ile devam edecek.

THY'nin yeni işbirliğinin önemini göstermek isteyen Başbakan Mesut Yılmaz, imza töreninin Başbakanlık Konutu'nda yapılmasını istedi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu ile Swissair Yönetim Kurulu Başkanı Hannes Goefz'in anlaşmayı imzalamalarının ardından kürsüye gelen Yılmaz, Swissair'in bağlı olduğu grupla yapılan işbirliğinin çok yönlü imkanlar getireceğini söyledi. Yılmaz, ‘‘Günümüz havacılığında rekabet havayolları arasında değil, havayolu blokları arasında yaşanmaktadır’’ dedi.

Kozlu ise Swissair ile yapılan anlaşmanın önemini sıralarken, THY'nin bu anlaşma ile bu grubun içinde bulunan Delta, Austrian ve Sabena Havayolları ile de ortak hareket etmiş olacağını bildirdi. Goefz'in Yılmaz ve Kozlu'ya İşviçre'nin ünlü saati Swatch hediye ettiği törende, anlaşmanın yararları şöyle sıralandı:

THY ve Swissair birbirlerini seferleri olmadığı yerlerde tamamlayacaklar. Swissair'in İstanbul bağlantılı uçuşlarında Ortadoğu ve Ortaasya ülkelerine THY uçaklarıyla devam edilecek. Aynı durum THY'nin seferi olmayan Afrika ve Güney Amerika ülkeleri için de geçerli olacak.

Swissair veya THY bürolarına giden vatandaşlar bu bağlantılı seferleri görecek ve biletini alacak. Yolcular seferlerine anlaşmalı bu iki şirketin uçaklarıyla üstelik daha ucuza gitme imkanına sahip olacaklar.

Bu aktarmalı seferlerin sağlanabilmesi için iki havayolu sefer ve uçuş saatlerini birbirine göre ayarlayarak, aktarmaya imkan sağlayacak. Daha sonra pazarlama ve satış konularında da işbirmiği yapılacak. THY Swiisair'in başını çektiği havayolu grubunda yeralan Delta, Austrian ve Sabena havayollarının imkanlarından da yararlanacak.

Ortak iç hat şirketi kurulacak

Türk Hava Yolları ile Swissair, imzaladıkları anlaşma çerçevesinde yurt dışında gerçekleştirilecek işbirliğinin yanısıra iki ayrı şirket kurucak. Bu şirketlerden biri, kargo işletmeciliği yapacak.

Kurulacak ikinci şirket ise, Türkiye’de kısa mesafeli iç hat uçuşları gerçekleştirecek. Bu seferlerde küçük pervaneli uçaklar kullanılacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!