THY'de zam çatlağı

Güncelleme Tarihi:

THYde zam çatlağı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 19, 2012 15:43

Türk Hava Yolları'nda (THY), petrol fiyatlarındaki artışın yarattığı maliyet sonrası bilet fiyatlarına zam konusunda Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Genel Müdür Temel Kotil arasında görüş ayrılığı çıktı. Topçu zam olabileceğini söylerken Kotil, gerek olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

CNBC-e'nin haberine göre, Kotil bilet fiyatlarında petrol zammına gerek olmadığını söyledi.Â

Kotil, "Kapasitesini artıran bir havayolu, bilet fiyatlarına yüklenmez. Kârlılık hacimden gelecek. Ağdaki büyümeden çıkacak. Business Class yüzde 26 arttı. Transit yolcu yüzde 30 arttı" dedi.

Kotil, THY'nin yıl sonunda yüzde 30 büyüme ile 7.8 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediğini, yolcu sayısında ise hedefin yüzde 15 artışla 38 milyona ulaşmak olduğunu belirtti.

TOPÇU: YANSIMASI GEREKİYOR

Bundan kısa süre önce ise THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, etrol fiyatlarındaki artışın havayolları şirketlerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Bu konuyla ilgili bizi etkilememesi mümkün değil. Petrol fiyatları bu trendle devam ederse biletlere yansıyacaktır, yansıması da gerekiyor. Çünkü, bu maliyetlerin altından havayolları şirketlerinin çıkması mümkün değil" demişti.

Haberin Devamı

Aralık ayında 90 dolar seviyesinde olan ABD ham petrolünün fiyatı Ortadoğu'daki siyasi tansiyon ve ekonomik açıdan artan petrol talebi nedeniyle yakın zamanda 110 dolar seviyelerine gelmişti. Petrolün fiyatı şu anda ise 107 dolar civarında seyrediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!