THY, Tanzanya’ya odaklandı, Schröder’den Hannover 96 sponsorluğu için davet aldı

Güncelleme Tarihi:

THY, Tanzanya’ya odaklandı, Schröder’den Hannover 96 sponsorluğu için davet aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 00:00

Türk Hava Yolları’nın (THY) hızlı büyümesi ve küresel sponsorluklarla marka değerini artırma çabası Almanya’da da ilginç bir tartışma başlattı.

Disiplin ve etik konularda son derece katı oldukları bilinen Almanyanın Eski Şansölyesi Gerhard Schröder, bu geleneğin dışına çıkarak THY’den sponsorluk ricasında bulundu. Schröder, “Ben futbolcu ve futbolsever olarak THY’den Barcelona’nın ardından benim doğduğum şehrin takımı Hannover 96’yı da düşünmelerini istiyorum” dedi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) düzenlediği 1. Türk-Almanya İşbirliği ve Yatırım Konferansı’nda gerçekleşen ‘rica’ üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Schröder’in bu isteğini “İyi niyet göstergesi” olarak aldığını söyledi.

Schröder’in ricasına karşılık verdikten sonra THY’nin yeni hedefleri hakkında konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, şirket ortaklıkları ve sponsorluk konusunda THY’nin dünya çapında büyük ilgi gördüğünü anlattı. Çeşitli ülkelerden Cumhurbaşkanı düzeyinde heyetlerin de “Havayolumuzu alın” diye geldiktelirin açıklayan Topçu “Biz Afrika pazarıyla yakından ilgileniyoruz. Tanzanya’da şirket alabiliriz ya da ortak olabiliriz” dedi.

Yeni sponsorluklara sıcağız

Topçu, “Bugüne kadar yaptığımız sponsorlukların olumlu etkilerini görüyoruz. Özellikle Uzakdoğu’da yolcu sayımız arttı. Artık bölgedeki acentalar bize değişik bakıyor. Ama yine de bize katkı yapacak sponsorlukları düşünebiliriz” dedi. Barcelona ve Manchester United’ın yanı sıra Türk Hava Yolları’nın 5 yıllığına basketbol Euroleague’e de sponsor olduğunu hatırlatan Hamdi Topçu, “Bu sponsorluğun Türkiye’nin tanıtımına da önemli bir katkı yapacağına inanıyoruz” dedi.

Yan sanayide ortaklık olabilir, 200 yabancı kaptanı işe aldık

THY’nin 2003 yılında 2 şirket olduğunu bugün 9 şirketle yoluna devam ettiğini anlatan Topçu, “Bunun temel nedenlerinden biri, hizmet alacağımız yan sanayinin yetersizliği. Yan sanayinin Türkiye’de gelişmesi ve tedarikin yurtiçinden sağlanabilmesi için yeni ortaklıklar kurmaya hazırız” dedi. Topçu, THY’de 25 ülkeden 200 yabancı kaptan pilotun çalıştığını belirterek “Uçuş akademimizde pilotları eğitiyoruz. Filorida’da bir uçuş okuluyla anlaştık 200 pilot adayını eğiteceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!