THY Kırgızistan'a sefer sayısını 4'e çıkarıyor

Güncelleme Tarihi:

THY Kırgızistana sefer sayısını 4e çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2006 09:43

Kırgız firmalarının İstanbul'a uçuşlarını durdurmasının ardından yaklaşık sekiz aydır yoğun yolcu talebiyle karşılaşan Türk Hava Yolları (THY), Kırgızistan'a sefer sayısını 4'e çıkarıyor.

THY Bişkek Ofisi Müdürü Ahmet Ok, Kırgız firmalarının uçuşlarının durdurmasının ardından Kırgız makamlarıyla uzun süreden beri yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve THY'nin Kırgızistan'a yaptığı sefer sayısının artırılacağını açıkladı.

THY'nin Kırgızistan'a halen haftada 3 sefer yaptığını belirten Ok, 5 Haziran 2006'da dördüncü sefere başlanacağını ifade etti. Dördüncü seferin ilk aşamada ilave sefer niteliğinde olacağını ve gelecekte tarifeli sefere dönüştürülmesinin planlandığını belirten Ok, “THY olarak bu ülkenin turizmine, iş hayatına, sanayisine katkıda bulunmak istiyoruz. Kırgızistan'ın, THY'nin uçtuğu 150 uçuş noktasıyla bağlantısını kurmak, bu noktalardan Kırgızistan'a öğrenci, turist, işadamı, yatırımcı gelmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

Halen A-310 Airbus tipi uçaklarla haftada 3 gün İstanbul-Bişkek-İstanbul uçuşları yapan THY, yolcu taleplerini karşılayamıyor. Kırgızistan'dan Türkiye'ye gitmek isteyen yolcular, bir ay sonrasına ancak yedekte yer bulabiliyor.
THY'nin bu hattaki uçuşlarında yolcuların yüzde 30'unu Kırgız vatandaşları, kalan kısmını da Türk vatandaşları ile diğer yabancı yolcular oluşturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!