Thain: Kovması ayrı, Kenneth yalan söylüyor

Güncelleme Tarihi:

Thain: Kovması ayrı, Kenneth yalan söylüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 00:00

Bank of America’nın satın almasından sonra görevden alınan Merrill Lynch eski CEO’su John Thain, Bank of America CEO’su Kenneth Lewis’e ateş püskürdü.

Lewis’in cuma günü yaptığı "Merrill Lynch’de dağıtılan primler tamamen onların kararıdır" açıklamasını yalanlayan Thain, "İşten kovulmak başka konu. Ama kimsenin kendilerinin de gerçek olmadığını bildiği iddialar ortaya atma hakkı yok. Kenneth Lewis ile yaptığımız anlaşma primleri alım tamamlanmadan yapabileceğimiz yönündeydi. Zaten bu anlaşmayı yazılı hale de getirdik" dedi.

Fena para değildi

Goldman Sachs’da başkanlık yaptığı 3 seneyi de kapsayan 30 yıllık kariyerinin ardından işsiz kalan Thain şunları söyledi: "Yolda insanlar tarafından yolum kesiliyor. Çoğunluğu da Merrill Lynch’i batmaktan kurtardığım için bana teşekkür ediyor. O dönemde Merrill Lynch’e biçilen değer olan 50 milyar dolar hiç de fena para değildi. Lewis’in yaptığı açıklamalar sanki beni bilerek bilgi saklıyormuşum gibi gösterdi. Beni rahatsız eden şey şu ki ben her zaman Merrill Lynch hissedarları ve çalışanları için doğru olanı yapmaya çalıştım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!