“Teşvik paketi, girişimciler için 100 yılın imkanı”

Güncelleme Tarihi:

“Teşvik paketi, girişimciler için 100 yılın imkanı”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2012 11:25

Melek Yatırımcılar Derneği Türkiye Başkanı Baybars Altuntaş, girişimcilerin yabancı yatırımcılarla ortaklık kurması için ekosistemin güçlü olması gerektiğini, bu teşvik sistemiyle Türkiye'nin Dünya Girişimcilik Ligi'nde önemli bir rekabet avantajına sahip olacağını belirterek, “Teşvik sistemiyle, ilk aşamada 1 milyar dolarlık bir yabancı yatırımcı talebinin doğacağını öngörüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Altuntaş, yaptığı açıklamada, 23-24 Nisan tarihlerinde Avrupa Melek Yatırımcılar Ağının Genel Kurulu'nun yapılacağını, hükümetin açıkladığı Yeni Teşvik Sisteminden dolayı artık Türkiye'nin özellikle melek yatırımcıların ciddi şekilde dikkatini çekecek hale geleceğini öngören bir konuşma yapacağını söyledi.

“Dünya melek yatırımcılarını, Teşvik Paketi'nden haberdar edeceğim” diyen Baybars Altuntaş, yatırım yapmak isteyen yabancı girişimcileri, Türkiye'ye yatırım yapmaya davet edeceğini kaydetti.

İşgücü olup, finansmana ulaşamayan girişimcilerin genellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de yoğunlaştığına dikkati çeken Altuntaş, yeni teşvik paketiyle, Diyarbakır'dan Edirne'ye Giresun'dan Mersin'e kadar tüm girişimcilerin finansmana ulaşma yolunun açılımının sağlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

“Yeni Teşvik Paketi, girişimciler için 100 yılın imkanı” diyen Altuntaş, girişimcilerin yabancı yatırımcılarla ortaklık kurması için ekosistemin güçlü olması gerektiğini, bu teşvik sistemiyle Türkiye'nin Dünya Girişimcilik Ligi'nde önemli bir rekabet avantajına sahip olacağını ifade etti.

Altuntaş, “Girişimciler açısından da bu teşvik yasası, ekosistemin güçlenmesiyle beraber yabancı yatırımların Türkiye'ye hücum etmesi sonucunu getireceğinden dolayı önemli bir avantaj olarak ortaya çıkacak. İlk aşamada 1 milyar dolarlık bir yabancı yatırımcı talebinin doğacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!