TestIstanbul 2013 Konferansı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

TestIstanbul 2013 Konferansı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 14:04

Yazılım Test ve Kalite Derneği (Turkish Testing Board - TTB) tarafından düzenlenen “TestIstanbul 2013 Konferansı”, Borsa İstanbul ve IBM Platinum sponsorluğunda, 23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul Sheraton Maslak Otel’de gerçekleşecek. Konferansın bu yılki teması “Testin Geleceği: Yeni Teknikler ve Metodolojiler” (Future of Testing: New Techniques and Methodologies) olacak. Konferansa, yurt içi ve yurt dışından bine yakın profesyonelin katılımı bekleniyor.

Haberin Devamı

TestIstanbul Konferansı dünyaca ünlü teknoloji devlerinin yanı sıra, konferansın bu yılki teması olan “Testin Geleceği: Yeni Teknikler ve Metodolojiler” özelinde birikimlerini aktaracak olan, dünya çapında konferanslarda konuşmacı olarak yer alan ve ilgili konularda kitapları bulunan Alan Richardson ile deneyimlerini kaleme aldığı birçok makalesi yayınlanan Karen N. Johnson’ı ağırlıyor.

TestIstanbul 2013’ün bu yılki Platinum Sponsorluğunu IBM ve Borsa İstanbul, Gold Sponsorluğunu Keytorc Teknoloji Hizmetleri, Atos, Ericsson ve Turkcell üstleniyor. TEB ( Türk Ekonomi Bankası) Silver Sponsor olarak konferansa destek veriyor.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Ali Çöplü, konferansa sponsor olmalarına ilişkin şunları söyledi:

“Borsa İstanbul Teknoloji birimi olarak saniye altı süreler içinde karar almayı gerektiren ve yanlış kararların çok büyük finansal sonuçlarının olduğu yazılımları üretiyoruz ve destekliyoruz. Onun için yazılımlarımızın kalitesinin savunma sanayisindekine denk bir seviyede olması ve maksimum seviyede test edilmesine önem veriyoruz. Yazılımda testin önemini anladığımız ve bu konuda da anlatacak projelerimiz ve tecrübelerimiz olduğu için TestIstanbul konferansına sponsor olduk. Türkiye’de bu alt sektörün öneminin anlaşılması ve konunun farkındalığın artması bizim için çok önemli”

Haberin Devamı

Geleceğin Uzmanlık Alanı

TestIstanbul Konferansı, Uluslararası Yazılım Test ve Kalite Derneği (International Software Testing Qualifications Board - ISTQB) tarafından küresel çapta gerçekleştirilen konferansların Türkiye ayağını oluşturuyor. Konferans, bankacılık, telekom, sigorta, finans, reklam gibi üretim ve bilişim sektörleri ile akademisyenler başta olmak üzere tüm dünyadan profesyonelleri bir araya getiriyor.

Türkiye'de yazılım testinin geliştiğini, fakat potansiyelin çok daha yüksek olduğunu söyleyen Yazılım Test ve Kalite Derneği (TTB) Başkanı Koray Yitmen, bu potansiyeli açığa çıkarmak ve her yıl daha da ileriye taşımak adına bu konferansı hayata geçirdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Engelsiz Bilişim Platformu da TestIstanbul’da

İnsanlığın yaşamını kolaylaştıran teknolojinin, engelli insanların da sosyal hayatını kolaylaştıran bir etken olması adına, bu yıl TestIstanbul Konferansı’nda çok sayıda kuruma örnek teşkil edecek donanım ve alt yapı hizmetleri de anlatılıyor. Engelsiz Bilişim Platformu genel sekreteri Engin Yılmaz’ın anlatımıyla gerçekleşecek olan sunumda “Temel 4 Web Erişilebilirlik Prensibi” aktarılacak.

TestIstanbul 2013, ilk kez 2010 yılının Mayıs ayında 11 ülkeden 500’ü aşkın profesyonelin katılımıyla gerçekleştirilmişti. Geçen yıl ise bu sayı 17 ülkeden 600’ü aşkın profesyonele yükselmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!