Testaş'ın tüzel kişiliği sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Testaşın tüzel kişiliği sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Özelleştirme Yüksek Kurulu, TESTAŞ'ın tüzel kişiliğinin sona erdirilmesine, Türkiye Demir-Çelik İşletmeleri'nin TAKSAN'daki hisselerinin de özelleştirme kapsamına alınmasını kararlaştırdı.

ÖYK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre özelleştirmeye konu olabilecek herhangi bir varlığı kalmayan TESTAŞ Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş, özelleştirme kapsam ve programındaki bir kuruluşla birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdirilecek. Türkiye Kalkınma Bankası ve PTT Biriktirme ve Yardım Sandığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın TESTAŞ'ın sermayesindeki payları nominal bedel üzerinden Özelleştirme İdaresi tarafından satın alınacak.

Bossa da kayıtlı sermayeye geçiyor

Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri, kayıtlı sermaye sistemine geçiyor. Bossa, 30 trilyon lirayla kayıtlı sermaye sistemine geçmek için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu. Şirketin ödenmiş sermayesi ise 9 trilyon lira düzeyinde bulunuyor. Bu arada, sekiz ortaklık sermaye tavanlarını yükseltmek için başvuruda bulundu. Goodyear sermaye tavanını 1 trilyon 500 milyardan 21 trilyona, Pınar Et 3 trilyon 150 milyardan 15 trilyona, Denizli Cam Sanayi 1 trilyondan 10 trilyona, Çemtaş 3 trilyondan 6 trilyona, Türk Ytong Sanayi ile Asya Meyve Suyu 1'er trilyondan 5'er trilyona, Uşak Seramik 240 milyardan 5 trilyona, Viking Kağıt da 840 milyandan 4 trilyon liraya çıkaracak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!