Tesla’dan 936 milyon dolarlık Bitcoin satışı

Güncelleme Tarihi:

Tesla’dan 936 milyon dolarlık Bitcoin satışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 07:00

İkinci çeyrek bilançosunu açıklayan Tesla, Bitcoin satışından mali tablolarına ikinci çeyrekte 936 milyon dolar giriş olduğunu ve geçen yıl satın aldığı Bitcoin’lerin yüzde 75’ini ikinci çeyrekte sattığını duyurdu.

Haberin Devamı

Tesla’nın sahibi Elon Musk, Bitcoin satışının gerekçesi olarak Çin’deki karantinaların yarattığı belirsiz ortamı gösterirken, böyle bir ortamda nakit pozisyonunun önemine dikkat çekti. Şirketin Bitcoin satış kararı sonrası, dün kripto para piyasasında gerileme ve haftalar sonra 23 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin’de sert dalgalanmalar görüldü. Ancak Elon Musk’ın Bitcoin’den tamamen vazgeçmediği ve gelecekte kripto para varlığının arttırılabileceğine yönelik mesajlarının ardından, Bitcoin kayıplarını geri aldı. Perşembe sabah saatlerinde günlük düşüş yüzde 3.5’i buldu. Ethereum ise günlük yüzde 5’ten fazla değer kaybetti.

DOGECOIN VARLIĞI DEĞİŞMEDİ

İlk çeyrek sonunda Tesla’nın elinde 42 bin civarında Bitcoin bulunuyordu. Yüzde 75’lik Bitcoin satışıyla 936 milyon dolar gelir elde edilmesi, satışın ortalama 29 bin dolarla yapıldığını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl satın aldığı Bitcoin’ler ve Elon Musk’ın kripto para piyasasına ilişkin açıklamalarıyla dikkat çeken  şirket, geçtiğimiz yıl Şubat ayında 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını duyurmuştu. Şirket daha sonra sahip olduğu Bitcoin’lerin yüzde 10’unu satarak bilançosuna 272 milyon dolar giriş sağlamıştı. Bitcoin satış kararının ardından yapılan açıklamada, şirketin Bitcoin’den tamamen vazgeçmediği ve gelecekte kripto para varlığının arttırılabileceğine yönelik mesajlar da geldi. Tesla’nın sahip olduğu Dogecoin varlığınınsa değişmediği kaydedildi. Tesla, geçtiğimiz yıl mart ayında yaptığı açıklamada, ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmeye başladığını duyurmuş ancak çok geçmeden Bitcoin madenciliğinin çevresel etkilerini gerekçe göstererek bu kararından vazgeçtiğini duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!