TESK Genel Kurulu olaylı geçti

Güncelleme Tarihi:

TESK Genel Kurulu olaylı geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2002 14:24

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) 16. Olağan Genel Kurulu olaylı başladı. Salona girmek isteyen bir grubun kapıyı zorlaması üzerine kalkanlı jandarmalar kapı önünde set oluşturdu.

Haberin Devamı

Genel kurulda liste çıkarması beklenen Genel Başkan Vekili Suat Yalkın ve beraberindekilerin Büyük Anadolu Oteli toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan genel kurul salonuna girmek istemeleri sırasında, delege kartlarının sorulması üzerine tartışmalar çıktı.
 
Tartışmalar devam ederken Suat Yalkın içeri alındı. Bu arada Yalkın'la birlikte gelen yaklaşık 20-30 kişilik bir grup ile kapıda delege kontrolü yapan, TESK görevlileri ve jandarmalar arasında tartışmalar yaşandı.

Tartışmaların itişmelere dönüşmesi üzerine ellerinde kalkanlar bulunan bir grup jandarma kapı önünde barikat oluşturdu.
 
Bu arada dışarıdaki grubun ''Derviş istifa'' (Derviş Günday)  sloganları attıkları görüldü.
 
Jandarma yetkilileri hoparlör ile davetiyesiz olanlar ile delege ve konuklar dışında kimsenin salona alınmayacağını duyurarak, delege kimliklerini gösterenleri tek tek salona almaya başladı.
 
Bu arada dışarıda bulunan ve delege olduklarını öne süren gruptan bazı kişiler salonun boşaltılarak, delegelerin kimlik kontrolünden sonra yeniden içeri alınması talebinde bulundular.
 
Bu kişiler Derviş Günday'ın kendi adamlarına, önceden davetiye vererek salona yerleştirdikleri iddiasında bulundular.

Haberin Devamı

Bu arada salon önünde delege olduğunu iddia eden bazı kişiler, ''Derviş istifa'' sloganları atarken, Derviş Günday'a dersini sandıkta vereceklerini öne sürdüler.

GENEL KURUL BAŞLADI

Daha sonra kapıda kimlik kontrolleri yapılan delegelerin tek tek içeri alınmasının ardından, genel kurul çalışmalarına başladı.
 
Genel Kurulda önce Başkanlık Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığı'na seçilen, Kahveciler Federasyonu Başkan Vekili Hüsnü Çınar konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.

Çınar'ın konuşması devam ederken salona, tezahüratlar ve alkışlar arasında DYP Genel Başkanı Tansu Çiller geldi. Bir kaç dakika sonra ise TESK Genel Kurulu'nda liste çıkarması beklenen, Başkan Derviş Günday salona girdi. Günday'ın salona girişi sırasında müzikler çalındı. Derviş Günday protokolde yer alan konuklara tek tek hoş geldiniz dedikten sonra salonda yerini aldı.
 
Günday'ın salona gelişinin birkaç dakika sonrasında ise TESK Genel Başkanlığı'na aday olan Başkan Vekili Suat Yalkın salona girdi. Yalkın'ın Derviş Günday'ın yanına gelerek Günday'ın elini sıktığı gözlenirken, Günday'ın da Yalkın'a başarı dileklerinde bulunduğu
duyuldu.
 
Genel kurula Devlet Bakanları Yılmaz Karakoyunlu ile Recep Önal, Maliye Bakanı Sümer Oral, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Türk-İş Başkanı Bayram Meral ve siyasi partilerin yetkilileri ile bazı milletvekilleri de katıldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!