Tesco Kipa, Trakya’daki 21 ‘Ardaş’ı satın alıyor

Güncelleme Tarihi:

Tesco Kipa, Trakya’daki 21 ‘Ardaş’ı satın alıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2011 00:00

Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret ve Gıda Sanayi A.Ş, Trakya bölgesinde Ardaş markası altında süpermarket olarak faaliyet gösteren 21 mağazayı devralmak için Ardaş Gıda ile anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

Tesco Kipa’dan Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, söz konusu devralmanın 21 perakende satış mağazasına ait kiracılık hakkı ile anlaşma kapsamındaki stoklar ve demirbaşları kapsadığı belirtildi.  Kipa ve Ardaş arasında dün imzalanan anlaşmaya göre, Trakya’daki süpermarketlerin kiracılık hakkı ve demirbaş devri sözleşmesinin yürürlüğe girebilmesi için Rekabet Kurumu başta olmak üzere gerekli izinlerin alınması için resmi kurumlar nezdinde gereken tüm işlemler başlatıldı. Onay sürecinden sonra devir işlemleri yapılacak.
Önemli fırsatlar
Tesco Kipa CEO’su Paul Ritchie, Kipa’nın Trakya’daki stratejisini güçlendireceğini vurguladı. Ritchie, “Yüksek kalite ve deneyimli çalışanları ile hizmet veren lokal marketler, mevcut iş planlarımızı destekler niteliktedir. Marketlerin lokasyonları bizlere, satış ve yeni müşteri anlamında önemli fırsatlar sunacaktır” dedi. Ardaş Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özbahçeci ise, “Mağazalarımızın ve çalışanlarımızın mükemmel bir ekibe ve şirkete katılacaklarının bilincindeyiz. Tümüne, Ardaş’taki üstün çalışmaları için teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Kipa markası altında hizmet sunacak süpermarketlerde, halen marketlerde bulunan başarılı ürünler ile uygun Kipa ürünleri birleştirilerek, Trakya müşterisine ihtiyaç ve tercihleri doğrultusunda bir ürün gamı sunulacak. Trakya bölgesinde bulunan ve ortalama mağaza büyüklüğü 380 metrekare olan 21 süpermarket, uluslararası perakende şirketi Kipa’nın bölgedeki 7 hipermarketine eklendiğinde, Trakya’daki ve Türkiye’deki varlığına yeni bir güç kazandıracak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!