Temalı restoranlar sıkıntıda

Güncelleme Tarihi:

Temalı restoranlar sıkıntıda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Planet Hollywood, Hard Rock Cafe, All Star Cafe gibi tema restaurant zincirleri sıkıntıda. New York Times, konulu veya teması olan eğlence yerleri olarak da adlandırılan bu restaurantların birer birer kapanmaya başladığını duyurdu. New York'da Rockefeller Center'deki tema restaurantlarından Television City ve Fashion Cafe bu ay içinde kapanıyor.

ABD merkezli, Offical All Star Cafe, Planet Hollywood, Hard Rock Cafe, All Star Cafe gibi tema restaurant zincirlerinin zorda olduğu belirtiliyor. New York Times Gazetesi, konulu veya teması olan eğlence yerleri olarak da ifade edilen tema restaurantlarına, Metro haberleri sayfasında ‘‘Saygınlıkları azalan tema restaurantları sarsılıyor'' başlığı ile geniş yer ayırdı. Sahiplerinin dünyanın büyük kentlerinde zincirleme şubeler açma hayaliyle kurdukları New York'da Rockefeller Center'deki tema restaurantlarından Television City ve Fashion Cafe bu ay içinde kapanıyor.

Yine New York Broadway'de 49'ncu caddede, sihir, alışveriş ve kaliteli yemeği birleştirmesi amacıyla açılan David Copperfield's Magic Underground tema restarunat'ında da yaklaşık bir yıl önce işler durmuştu. Sahiplerinin yaklaşık 30 milyon dolar harcayarak açtıkları bu tema restaurantının bir daha açılma olasılığı çok düşük görünüyor.

New York'un ünlü Times Meydanı'ndaki Offical All Star Cafe de, yine aynı zincire tabi diğer 9 dokuz restaurantı ile birlikte geçtiğimiz haftalarda satışa çıkarıldı. Aynı kapsamda faaliyet gösteren Planet Hollywood dahil, diğer pek çok restaurant ve bağlı şubeleri de kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

İşyerlerine, ofislere anında yapılacak servislerle kár patlaması amacıyla, 3-4 yıl önce kent merkezlerindeki gökdelenlerin etrafında mantar gibi biten bu konulu restaurantlar iflasın eşiğinde. Hatta Hard Rock, Planet Hollywood ve Rainforest Cafe gibi eski Wall Street gözdeleri bile, müşterilerinin başka eğlence yerlerini tercih etmeleri yüzünden satış sorunları yaşıyorlar.

Piyasa uzmanları ve restaurant danışmanları, bu gelişme için farklı nedenlere dikkat çekiyorlar. Sinema ve spor yıldızları, filmler, yarış arabaları ve tropikal yağmur ormanlarına kadar oldukça geniş konuları kapsayan tema restaurantlaırnda, yiyeceklerin gittikçe bozulmaya başladığına dikkat çekiliyor. Rock-and-roll koleksiyonları, yarış arabaları gibi seçkin dekorlar, bir zamanlar çekici geliyordu, fakat bugünlerde eski çekiciliğini yitirdiği, hattazitici geldiği belirtiliyor. Bu yüzden de tema restaurantlarının saygınlığının kaybolduğu vurgulanıyor.

Tema restarunatlarının sadece New York veya ABD'nin diğer eyaletlerinde değil, Londra, Paris ve Tokya gibi dünyanın diğer metropellerindeki şubelerinin de azalan cazibeleri yüzünden çöküş sinyalleri vermeye başladığı belirtiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!