Telekom'un fiyatı ekimde belirleniyor

Güncelleme Tarihi:

Telekomun fiyatı ekimde belirleniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Telekom Genel Müdürü Cengiz Bulut, telekomünikasyon hizmetlerinin özelleştirilmesi konusunda Golldman Sachcs firması önderliğinde danışman konsorsiyum oluşturulduğunu hatırlatarak, firmanın, ekim ayında Türk Telekom'un değeriyle ilgili çalışmalarını bitirip raporunu vermiş olacağını bildirdi.

Cengiz Bulut, Türk Telekom'un özelleştirilmesi çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, özelleştirmenin iki boyutu bulunduğunu belirtti. Birinci boyutun, Türk Telekom'un tamamen bir şirket haline getirilerek değer tespitinin yapılması, buna göre hisse değerlerinin belirlenmesi ve bu hisselerin de günün koşullarının gerektirdiği pazar stratejileri gözönüne alınarak verilecek satış stratejisine göre Türkiye'deki borsalar ile uluslararası borsalara kote edilerek satılması olduğunu belirten Bulut, ‘‘Golldman Sachcs firmasının önderliğinde bir danışman konsorsiyumla, mart ayının ortasında mukavele imzalandı.

Mukaveleye göre öngörülen süre 7 aydır. Yani, danışman firma, ekim sonu ya da kasım başı gibi, Türk Telekom'un değeriyle ilgili çalışmalarını bitirip bu konudaki porunu vermiş olacak. Daha sonra bu değer tespiti Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulacak. Bakanlar Kurulu'nca onaylanması halinde, hisse satışını yapacak danışman belirlenecek. Sonra da hisselerin kararlaştırılan kısmının belirlenecek sürece göre satışına geçilecek’’ dedi.

YÜZDE 49 SATILACAK

Kanuna göre, Türk Telekom'un yüzde 51 hissesinin devlette kalacağını, ençok yüzde 49'unun devredilebileceğini belirten Bulut, şunları kaydetti:

‘‘Bu yüzde 49'un yüzde 10'u Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne veriliyor. Yüzde 5'inin de çalışanlara ve küçük tasarruf sahiplerine satılması öngörülüyor. Demek ki borsalarda satılabilecek miktar, şu an için yüzde 34 mertebesinde. Tabii ilk anda bu, borsalara yüzde 34 olarak değil daha küçük bir yüzdeyle çıkacak. Çalışmalar şu anda iyi bir tempoda gidiyor. Bu tempoda devam ederse, satış işlemine şubat veya mart'ta geçilmesi bekleniyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!