Telefonda Internet indirimi

Güncelleme Tarihi:

Telefonda Internet indirimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, 1 Eylül tarihinden itibaren Internet'e erişim amacıyla kullanılan telefonların tarifesinde yüzde 50 indirim yapılacağını açıkladı.

Internet kullanımına yönelik telefon hizmetleri 1 Eylül Pazartesi gününden itibaren yüzde 50 ucuzluyor.

Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin bilgi çağını yakalamaya kararlı olduğunu belirterek, ‘‘Bunun en somut göstergesi, Internet konusunda aldığımız karardır" dedi. Internet kullanımının her geçen gün arttığına dikkat çeken Menzir, şöyle devam etti:

‘‘Internet kullanımının daha da yaygınlaştırılması düşüncesiyle, Internet'e otomatik olarak bağlanan abonelerin, bölge içi kontür atış süreleri bir kat artırılmıştır. Daha önce normalde 180 saniye olan kontür süresi, 360 saniyeye, inidirimli olarak 300 saniye olan süre ise 600 saniyeye çıkarılmıştır. İndirimli sürenin geçerli olmadığı santrallerde ise buna en yakın periyodun uygulanması kararlaştırlımıştır. Böylece sürenin artırılması nedeniyle yüzde 50 daha az para ödenerek bu hizmetten yararlanılacaktır.’’

ÖZELLEŞTİRME

Menzir, Türk Telekom'un özelleştirilmesiyle ilgili çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanarak, hisselerin 1998 yılbaşında piyasaya sürüleceğini bildirdi. Menzir, bu konuda geç kalındığını, ancak Türkiye'nin avantajının devam ettiğini belirtti. Menzir, ‘‘Türkiye hat kapasitesi itibariyle şu anda yüzde 23 seviyesindedir. Bu seviyede olmasından dolayı yatırım imkanının bulunması, alıcılara cazip gelecektir. Amaç, yüzde 23'lük kapasiteyi 2000'li yıllara girerken yüzde 40 seviyesine çıkartmaktır’’ diye konuştu.

Türk Telekom'un özelleştirilmesinin, Türkiye'de bu alanda yapılan çalışmalar konusunda da gelişmelere vesile olacağını anlatan Menzir, ‘‘Türk Telekom özelleştirildiği zaman, Türkiye özelleştirme konusunda önünü açacaktır’’ dedi.

Internet'e alkol benzetmesi

Yeni yayınlanan bir araştırmaya göre, Internet artık kumar ve alkol gibi bağımlılık yapan maddelerin arasında yer alıyor. Pittsburg Üniversitesi psikologlarından Kimberly Young'un hazırladığı bir araştırma raporu, İnternet kullanımının bağımlılık yaptığını ortaya koydu. Young'un 360 kişi üzerinde yaptığı araştırmada, Internet'teki sohbet odaları ve e-mail kullanımına bağımlı olan kullanıcıların alkol ve uyuşturucu bağımlıları ile aynı belirtilere sahip olduğu belirtildi. Young, şu andaki İnternet kullanıcılarının yüzde 10'unun bağımlı olarak tanımlanabileceğini bildirdi. Young, diğer bağımlılıklarda olduğu gibi Internet bağımlılığının da bir hobi ya da yapılan bir işin uzantısı olarak başladığını, fakat zaman geçtikçe kişinin yaşamını değiştirip, işyerindeki ve okuldaki sosyalliğini yitirmesine, hatta klinik depresyonlara yol açtığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!