Telefon kartları Hatay’dan

Güncelleme Tarihi:

Telefon kartları Hatay’dan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

30 kontürlük telefon kartlarının piyasaya verilmemesi karaborsadaki fiyatı yükseltti. Karaborsacılar Anadolu'dan getirdikleri kartları bayi fiyatlarının iki katına satıyor.

Üretim hatası nedeniyle, İstanbul'da 30 kontürlük telefon kartlarının yaklaşık iki aydır piyasaya verilememesi bu kartların karaborsa fiyatlarını ikiye katladı. PTT ve resmi Telekom bayilerinde 375 bin liraya satılan kartlar, karaborsada 600 bin liraya satılmaya başladı. Karaborsacılar fahiş kazanç elde etmek için Anadolu'dan kart toplarken, Telekom yetkilileri bu hafta kart sıkıntısının ortadan kalkacağını açıkladı.

İmalat hatası yüzünden

Türk Telekom Avrupa Yakası Ankesörlü Telefon Müdürlüğü yetkilileri imalat hatası nedeniyle bir süredir sadece 30 kontürlük kartların üretilemediğini, 60 ve 10o kontürlük kartlarda ise sorun yaşanmadığını belirtti. Kadıköy PTT'sinden bir gişe yetkilisi ise 60'lık kartların da kısıtlı sayıda gönderildiğini, kart sıkıntısını fırsat bilen karaborsacıların harekete geçtiğini belirterek ‘‘Eski kartların bulunabildiği yerlerden kuryeyle 30'luk kart getirtiyorlar. Telefon konuşmalarına tanık oldum, Hatay'a sipariş veriyorlardı’’ dedi.

Telekom'un yüzde 4 kar payıyla toptan kart verdiği bazı bayi ve işyerlerinin de kartları yüzde 10'la karaborsacılara devrettiği bu yoldan kar elde ettiği ileri sürüldü.

İstanbul'un Avrupa yakasında, ayda ortalama bir milyon, Anadolu yakasında ise 500 bin adet telefon kartı satılıyor. En çok kullanılan kart 30 kontürlük olanlar. 100 kontürlükler ise çoğunlukla uluslararası konuşma yapacaklar tarafından tercih ediliyor. Kartların bir kontür ücreti 12 bin 500 lira. Bayilerde 30'luk kartlar 375 bin lira, 60'lık 750 bin lira, 100'lük ise 1 milyon 250 bin liraya satılıyor.

Bir kontürle ne yapılır?

90 saniye şehir içi konuşulabilir.

Şile, Silivri gibi il içi uzun mesafelerde 24 saniye konuşulabilir.

Şehirlerarası aramalarda 100 kilometreye kadar 15 saniye, 100 kilometreden uzak tüm yerlerle 12 saniye konuşulabilir.

Cep telefonu arandığında altı saniye konuşulabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!