Tekstilciler sanal aleme yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Tekstilciler sanal aleme yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2010 10:14

Tüketicilerin satın alma alışkanlıklarındaki değişimi dikkate alan Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türk tekstil, konfeksiyon ve hazır giyim firmalarının ürünlerinin, Avrupa'nın önde gelen internetteki alışveriş sitelerinde satışa sunulması için çalışma başlattı.

İnternet üzerinden satış yapan (online) perakendeciler, konfeksiyon ve ev tekstili sektörlerinin ihracatı açısından büyük potansiyel arz eden gelişmiş ülkelerde, iletişim teknolojilerinde ve tüketicilerin satın alma alışkanlıklarında yaşanan değişim sonucunda ticari hayatta büyük önem kazandı.

DTM, nihai tüketicilere yönelik internet üzerinden satış yapan online perakendeciler ile konfeksiyon ve ev tekstili ihracatçısı firmalar arasında daha yakın işbirliği olanaklarının kurulması ve geliştirilmesine yönelik girişim başlattı.

Online perakendecilere yapılacak ihracatın, firmalara, özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde önemli fırsatlar yaratacağı düşüncesiyle DTM, bu kapsamda söz konusu ülkelerdeki ticaret müşavirlikleri aracılığıyla girişimlerde bulundu.

İLK HEDEF 1 MİLYAR AVRO CİROLUK FRANSIZ FİRMASI

Bu girişimler sonucunda ilk etapta merkezi Fransa'da bulunan, yıllık 1 milyar avro ciroya sahip “3 Suisses” firmasına yönelik, kadın giyim (büyük beden dahil), iç giyim, erkek spor giyim, bebe ve çocuk giyim, çorap, moda aksesuarları, çanta, ayakkabı ve ev tekstili üreticisi firmaların iştirakiyle bir sektörel ticaret heyeti oluşturulması kararlaştırıldı.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) koordinasyonunda oluşturulacak heyette yer almak isteyen firmalara, en geç 17 Mayısa kadar UİB'e başvurmaları çağrısında bulunuldu.

Heyet programına katılmayı talep eden firmanın ve ürünlerinin pazar/alıcı nezdinde uygun olup olmadığına ilişkin Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliğinin görüşüyle birlikte başvuruların DTM'ye iletilmesinin ardından, uygun görülen firmalar “3 Suisses” firmasının satın alma uzmanlarınca değerlendirilmek üzere Paris Ticaret Müşavirliğine iletilecek.

Bu süreç sonucunda uygun görülecek firmaların iştirakiyle gerçekleştirilecek sektörel ticaret heyeti organizasyonu ile ihracatçılara, “3 Suisses” firmasıyla uzun vadeli iş ilişkisi kurabilmeleri imkanı sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!