Tekstilci hükümetten federasyon istiyor

Güncelleme Tarihi:

Tekstilci hükümetten federasyon istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Son 5 yılda yaptığı atakla Türkiye'nin dikkatini üzerinde toplayan Egeli hazır giyimciler, önceki gün ‘‘durum değerlendirmesi'' amacıyla yaptıkları toplantıda, sektörün sorunlarını masaya yatırıp çözüm yolları aradı.

Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, EGS Grubu, Ticaret ve Sanayi Odalarının ilgili meslek komiteleri, Tekstil Yatırım Holding ve Targev başkanlarının katıldığı toplantıda umutlarını Anasol-D hükümetine bağladıklarını dile getiren sektör temsilcileri, ‘‘Ekonominin lokomotifi olan bu sektörde öncelikle Tekstil Federasyonu kurulmasıyla ilgili kanunların çıkarılmasını istiyoruz'' dedi. Hükümeti öneri raporu hazırlayan işadamları, bunları şöyle sıraladı:

EXİMBANK KAYNAKLARI

Yetersiz olan Eximbank kaynakları artırılmalı. Kamu ve özel bankalar dünya koşulları çerçevesinde yurt dışından sağladıkları kredileri Eximbank kredisi statüsünde kullandırmalı. İhracata yönelik devlet yardımları kapsamındaki ar-ge ile eğitim desteklerine işlerlik kazandırılmalı. Yeni gümrük yasası düzenlenmesinde hariçte işleme takibi Dış Ticaret Müsteşarlığı'na bırakılmalı. Bakanlar Kurulu gündeminde bekleyen Dış Ticaret Birliği zaman geçirmedin kurulmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!