Tek otele 72 millet sığdırdı, ek yatakla yüzde 110’a çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tek otele 72 millet sığdırdı, ek yatakla yüzde 110’a çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 00:00

Kayı Grup’un 4 yıl önce Antalya’da ‘aşk oteli konsepti’yle açtığı Adam&Eve ek yataklarla yüzde 110 doluluk yakaladı. Kayı Grup’un Başkanı Talha Görgülü, “Geçen ay tam 72 farklı milletten müşterimiz vardı. Bu rakam 45’in altına hiç düşmüyor” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’da 2006’da ‘aşk oteli’ konseptiyle açılan Adam&Eve, ek yataklarla yüzde 110 doluluk oranına ulaştı. Otelin bağlı olduğu Kayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, çok farklı kesimlerden müşterileri olduğunu belirterek, “1 ay önce 72 milletten müşterimiz vardı. Bu rakam 45’in altına düşmüyor. Yaşanan politik sıkıntılar bizleri de etkiliyor. İsrail’den gelen turistler bizim bir numaraları müşterilerimizdi.  O bölgeden gelen turistlerde sıfırı gördük. Ancak son bir haftadır İsrail’den de bir kıpırdanma var. Bu yaz içerisinde Roger Sanchez’i getirdik. Şimdi de Tiesto. Bunların otelin marka olmasında büyük etkisi var. Kayı Grup olarak da 2010 yılında 1.5 milyar dolar ciro hedefliyoruz” dedi.
Türkiye’nin turizmde iyi bir noktada olduğunu ancak dünyada rekabetin çok ilginç hale geldiğini ifade eden Talha Görgülü, şöyle konuştu: “Yunanistan ve İspanya fiyatları çok aşağıya çekerek rekabeti mahvettiler. Türkiye’nin yapması gereken turizmini tüm yıla yaymak. Ben Sayın Turizm Bakanı’na da söyledim. Belek pilot bölge olsun burayı Dubai yapalım. Kültür miraslarımız da ortaya çıkmaya başladı. Dünya Türkiye’nin deniz kum güneşten ibaret olmadığını görmeli. Artık turizm fonu tamamen dış tanıtıma harcanmalı.”
Yerliye destek şart
Turizmin gelişmesi için bazı adımların atılması gerektiğine dikkat çeken Görgülü, şunları söyledi: “Sektör iyi ancak eksik çok. Tur operatörlerinin denetlenmesi lazım. Yerli yatırımcının ayakta kalması için destek verilmesi gerekiyor. Avrupa’da bu tarz desteklerin örneklerini görüyoruz. Bu ülkeye zamanında yerli bir tur şirketi 500 bin İskandinav turist getiriyordu. Sonra battılar. Şimdi 40 bini geçmiyor. Türkiye henüz AB üyesi bir ülke de değil. Türkiye bir çok açıdan diğer ülkelere göre iyi durumda ancak devletimizin bu sektöre kuş gibi bakması lazım. Herkes çok para kazanıyor zannediliyor sektörümüzde ama öyle değil. Öger Tur’un satılmasına en büyük rakibimiz olmasına rağmen çok üzüldüm. Onlar bizim abilerimiz. Öger ufkumuzu açan bir markaydı.”

Haberin Devamı

1700 kişi Tiesto’yu izledi

Haberin Devamı

TALHA Görgülü, Adam&Eve’e konuk olan dünyaca ünlü DJ Tiesto’yla gerçekleşen etkinliği, “Yaklaşık 1700 kişi izledi. Tiesto ilk defa bir otelde DJ’lik yaptı. Otelimizin eğlence konseptini anlatabilmek için bir fırsattı. Ayrıca uluslararası tanıtımımıza katkı yapmak etmek için düzenledik. Bu tarz organizasyonlar dünya markası olmak için gerekli” dedi. Tiesto’yu izlemek  isteyenler 150-540 dolar ödedi.

Havada büyümeye devam

KAYI Grup bünyesinde faaliyet gösteren Sky Havayolları, Kayı Tur ve Almanya’daki GTI ile ilgili bilgiler de veren Talha Görgülü, “18 tane uçağımız var. İç hatlarda tarifeli seferlerle gireceğiz. İstanbul, Ankara ve Antalya ilk planda ve 4 uçakla başlayacağız. Alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Otelimizde olduğu gibi farklı konseptlerimiz olacak. Rekabeti fiyatta yapmayacağız. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ‘Herkes uçacak’ demişti. Bugün baktığınızda gerçekten de herkes uçağa binebiliyor. Buna uygun bir fiyatlandırma yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!