Tefal: Türkiye'de genişleyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Tefal: Türkiyede genişleyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yılda 12 milyon tencere, 38 milyon tava, 62 milyon buharlı ütü üreten Tefal, Türkiye pazarından çok memnun. Uzay çalışmalarında görev alan bir işçinin bulduğu yöntemle Fransa'da ürettiği yapışmayan tencere ve tavaları ilk olarak ABD'ye satan Tefal, Türkiye pazarında da genişlemeyi hedefliyor. 1993 yılından itibaren Türkiye'de satılmaya başlanan Tefal ürünlerinin dünyadaki satış cirosu ise 2 milyar doları (600 trilyon lirayı) buluyor.

Dünyada kendi alanında ve bölgesinde lider olan Rowenta, Arno, Calor, Tefal ve Samurai firmalarını biraraya getiren SEB grubu Genel Müdürü Jaques Gairard, ‘‘Bir numara olduğumuz ürünlerde yatırım yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.

AİLENİN İHTİYAÇLARI

Genel Müdür Gairard, ‘‘Firmaların birleşimi, kültürlerin birleşimiyle oldu. Tefal'in Türkiye'de başarısı çok yüksek’’ diye konuştu. Tüketicileri mutlu eden ürünler yaratmak istediklerini söyleyen Gairard, SEB grubu ürünlerinin 120'yi aşkın ülkede satıldığını belirtti. Kadınların temizlik ve ütü yaparken zor duruma düştüğünü vurgulayan Gairard, ‘‘Bu konularda gelişmeye önem göstereceğiz. Dizayn da bizim için çok önemli’’ diye konuştu. Mutfak sektöründe üretimleriyle liderliği elinde tutmak istediklerini söyleyen Gairard, ‘‘Mutfakta kadını değil, aileyi düşünüyoruz. Değişik zamanlarda yemek yeme alışkanlığı var. Bu konulara göre üretimimizi yapıyoruz’’ dedi. Ürünleri hazırlarken tüketicinin ihtiyacını ve kullanabilirliği gözönünde tuttuklarını açıklayan Gairard, ‘‘Ürün tüketicinin ihtiyacını karşılıyorsa, başarıya ulaşıyor’’ diye konuştu.

SEN HERŞEYİ DÜŞÜNÜRSÜN

1993 yılında Tefal markası ile Türkiye'ye giren SEB grubu, ilk olarak tava tencere gibi ürünlerini Türk kadınıyla tanıştırdı. Daha sonra ütü, fritöz, ızgara gibi küçük ev aletleriyle sektöre giren Tefal'in son ürünleri ise kadınların zamanlarını iyi kullanmalarını ve fazla yorulmamalarını hedefliyor. 'Sen herşeyi düşünürsün' sloganı ile Türkiye pazarına giren Tefal'in 45 mağazası bulunuyor. 150 küçük istasyon ile birlikte 500'e yakın mağazada Tefal ürünleri satılıyor. Firmanın Türkiye genel müdürlüğünü ise Semih Şeftali yapıyor. Genel Müdür Şeftali, 1993 Ekim ayında başladığı görevinde, Fransız şirketi yöneticilerinin de büyük beğenisini topluyor.

SEB'in öyküsü

SEB grubunda 11 bin personel çalışıyor. Kendi markasıyla düdüklü tencere, fritöz, robot, fırın, ekmek kızartma makinası ve kahve makinası gibi elektrikli ev aletleri ürüten SEB, 1857 yılında kuruldu. 1968'de Tefal, 1972 yılında ise ütü sektöründe profesyonelleşen Calor gruba dahil oldu. Başta ütü olmak üzere çeşitli ev aletleriyle tanınan Rowenta ise 1988'den bu yana SEB grubuna bağlı üretim yapıyor. 1990'lı yılların başında da Brezilya'nın lideri Arno ve Venezüellalı Samurai SEB grubuna katıldı. SEB grubunun üretiminin yüzde 26'sını elektrikli olmayan ev aletleri, yüzde 35'ini kişisel bakım ürünleri oluşturuyor. Yapışmayan tava, tencere, fritöz, ütü ve su ısıtıcılarında dünya birincisi olan SEB grubu, düdüklü tencere ve ekmek kızartma makinalarında Avrupa birincisi, elektronik tartılarda ise Avrupa ikincisi olarak yerini koruyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!