TEDAŞ Müdürü kaçak elektrikçi çıktı

Güncelleme Tarihi:

TEDAŞ Müdürü kaçak elektrikçi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Manisa TEDAŞ eski Müessese Müdürü Saim Soğukoğlu'nun 5 aydır kaçak elektrik kullandığı belirlendi. Soğukoğlu'na 77 milyon 650 bin liralık cezalı fatura kesildi.

İstanbul Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nde görevliyken, Refahyol'un geçen Mayıs'ta TEDAŞ Müessese Müdürü yaptığı Saim Soğukoğlu'nun icraatı, kontrol sırasında açığa çıktı. 22 Ekim'te görevden alıp pasif göreve atanan Soğukoğlu'nun evinin bulunduğu Uzunyol Caddesi'nde 124 numaralı apartmana gelen görevliler, 12 numaralı dairenin saatinde mühür olmadığını, sayacın numaratörünü çalıştıran ‘tansiyon köprüsü’nün de açık olduğunu gördü. Kaçak elektrik zaptı tutmaya hazırlanan görevliler, karşılarında eski müessese müdürlerini görünce işlem yapmayıp durumu üstlerine bildirdi. Yeni Müessese Müdürü Resul İnci, ‘Kim olursa olsun, gereken neyse yapılsın’’ dedi. Eylül'den bu yana oturduğu dairede, aboneliği bile bulunmadığı belirlenen Soğukoğlu'nun saati izlemeye alındı, bir haftada 500 kw enerji harcadığı belirlendi.

ŞÖFÖRÜ SUÇLADI

Cezalı 77 milyon 650 bin lira fatura kesilen Soğukoğlu, bunun bir kısmını ödedi. Saim Soğukoğlu, ‘‘Eylül'de Uzunyol Caddesi'ndeki daireye taşındım. O tarihten sonra tayin söylentilerim çıktı. Şoförümden evi abone yapmasını söyledim. Bir ay Fransa ve Almanya'ya gittim. Saatin döndüğünü görüyordum. Bir ara abone işleri yetkilisi İsmail Varol'a ‘Beni abone yap fatura çok yüksek gelecek' dedim. Sonra üzerinde durmadım. Saate bakmaya geldikleri gün apartmanda bir abonenin elektriğini açmak isterlerken bizim tansiyon köprüsünün açık olduğu görülmüş. Bana karşı komplo olduğunu düşünüyorum. Abone olmamam hata. 27 milyon lirayı peşin verdim, kalan maaşımdan kesilecek’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!