‘Tedarik ve inovasyonun merkezi olacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Tedarik ve inovasyonun merkezi olacağız’
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2024 07:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) 43. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye imalat sanayini daha rekabetçi ve yenilikçi yapıya kavuşturacaklarını vurgulayarak, “Türkiye’de bulunan veya yeni yatırım yapmayı planlayan yatırımcılardan en temel beklentimiz, yatırım kararlarını alırken ülkemizi küresel ve bölgesel üretim üssü olarak konumlandırmaları ve yatırımlarını tamamlayacak güçlü bir Ar-Ge altyapısı inşa etmeleri” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kacır, “Hedef odaklı ve seçici yatırım finansmanı sağlanması, girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi, 5G ve fiber iletişim altyapısının yaygınlaştırılması, lojistik bağlantıların genişletilmesi, emisyon ticaret sistemi ve karbon düzenlemesi başlıklarında atacağımız adımlarla ülkemizi dünyanın sayılı tedarik ve inovasyon merkezlerinden biri haline getireceğiz” diye konuştu.

GÜVEN VURGUSU

YASED Başkanı Engin Aksoy da “Ülkemizin daha fazla uluslararası doğrudan yatırım çekilmesine en fazla katkı sağlayan unsurun, uluslararası yatırımcıların yatırım ve büyüme haberleri olduğunu biliyoruz. Ülkemizde inşa ettikleri güçlü bağlarla artık Türkiye’nin şirketleri haline gelmiş üyelerimizin Türkiye’nin gücünü yansıttıklarını görmekten büyük gurur duyuyoruz. Enflasyonla mücadelenin, rasyonel politikalar çerçevesinde, öngörülen yol haritası ile sürdürülmesi, fiyatlama mekanizmalarında ortaya çıkan belirsizliklerin planlandığı şekilde giderilmesi ülkemize duyulan güvenin yeniden inşasında da büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!