TEB'e 245 milyon dolarlık sendikasyon

Güncelleme Tarihi:

TEBe 245 milyon dolarlık sendikasyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2008 17:12

Türk Ekonomi Bankası (TEB), uluslararası piyasalardaki dalgalanmanın ardından sendikasyon kredisi sağlayan ilk Türk bankası oldu.

Haberin Devamı

TEB, uluslararası 17 bankadan, 245 milyon dolar tutarında kredi aldı.

Dış ticaretin finansmanında kullanılacak kredi bir yıl vadeli. Faizi ise libor artı yüzde 2.

Bu sendikasyon ile TEB, geçen yıl almış olduğu 240 milyon euro tutarındaki sendikasyon kredisinin yüzde 80’ini yeniden temin etmiş oldu.

TEB Genel Müdürü Varol Civil, sendikasyon kredisinin imza töreninde yaptığı konuşmada uluslararası piyasalarda son 5-6 yıldır görülen para bolluğunun kalmadığını, kredi bulmanın maliyetinin arttığını belirterek, “Bu ortamda başarılı bir sendikasyona imza atmaktan TEB olarak gurur duyuyorum” dedi. Civil, TEB’in başarılı bir sendikasyon gerçekleştirmesinin arkasında TEB’in uluslararası piyasalarda her zaman istikrarlı ve risk yönetimini iyi yapan bir banka olarak tanınmasının yattığını söyledi.

Haberin Devamı

Varol Civil, TEB’in aldığı sendikasyonun, küresel dalgalanmanın ardından Türkiye’ye verilen ilk sendikasyon kredisi olduğunu hatırlatarak, “Bu sendikasyon kredisini en iyi şekilde değerlendireceğiz ve reel sektöre destek olarak ekonomiye kazandıracağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!