TEB müşterisi kredi kartı yerine ceple ödeme yapacak

Güncelleme Tarihi:

TEB müşterisi kredi kartı yerine ceple ödeme yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 00:00

TEB’in "Turkcell Mobil Ödeme" hizmeti ile Türkiye’de ilk kez alışverişlerde kredi kartı ve nakit para kullanmadan cep telefonuyla ödeme yapılabilecek. "Express Kredi" hizmetiyle de SMS, internet şubesi, çağrı merkezi, ATM ve şubeden kredi başvurusunda bulunan herkese 1 dakika içinde kredi verilecek.

PARİBAS ile ortaklığının ardından bireysel bankacılığa ağırlık vermeye başlayan Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye’de kredi kartıyla yapılan alışverişlerde mobil ödeyi başlatan ilk banka oldu. "Cep telefonunuz cüzdan olsun" sloganıyla sunulan "TurkcellMobil Ödeme" hizmetini uygulamaya koyan TEB, şimdilik 8 üye şirketten "sms-şifre" yönetimiyle alışveriş yapılmasına olanağı sağladı.

HEDEF YENİLİKÇİLİK: Uygulamanın tanıtıldığı toplantıda konuşan TEB Genel Müdürü Varol Civil, hem bireysel bankacılık alanında hem de diğer alanlarda müşterilerine sundukları hizmetlerde yenilikçi olmaya gayret ettiklerini belirtti. Türkiye’de ilk defa TurcellMobilÖdeme talimatının TEB internet şubesi aracılığıyla alındığına dikkat çeken Civil, önümüzdeki dönemde de benzer projelerde öncülük yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

ŞİFRE AL, SMS GÖNDER: Mobil ödeme sistemi hakkında bilgi veren TEB Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir ise, bu uygulamayla TEB müşterilerinin anlaşmalı üye işyermlerinden ürün ve hizmet satın almak istediklerinde kredi kartı bilgilerini vermeden alış veriş yapabileceklerini belirtti. Bunun için TEB kredi kartı müşterilerinin bankanın internet sayfasından Turkcell Mobil Ödeme talimatı verip, 4 haneli bir şifre almasının yeterli olduğunu anlatan Kişmir, siparişin kısa mesaj, WAP ya da sesli yanıt sistemiyle kredi kartı ya da nakit kullanmadan, sadece şifre ile alışveriş yapılabileceğini belirtti. Kişmir şu anda, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Atlasjet, Teknosa, Estore, Pepsi, Burger King Çağrı Merkezi, Bilyoner.com ve Turcell faturası ödeme, kontör yüklemede kullanılabildiğini, zamanla yaygınlaşacağını kaydetti.

1 DAKİKADA ONAY: Bu arada Express Kredi hizmetini de devreye sokan TEB, kısa mesajla kimlik numarası ve gelir bilgisi gönderilmesi halinde bir dakika içerisinde kredi talebine yanıt veriyor. Ekspress Kredi’ye cep telefonundan, TEB’in internet ve telefon şubesinden veya ATM’lerinden başvurulabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!