TBMM Komisyonu: Tekstilde teşvik gözden geçirilmeli

Güncelleme Tarihi:

TBMM Komisyonu: Tekstilde teşvik gözden geçirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2001 00:00



Tekstil ve konfeksiyon sektörünün sorunlarının araştırmak amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu raporunu hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sundu.

''KDV ORANI İNDİRİLMELİDİR''
Araştırma Komisyonu raporunda, ipek ve kumaşta yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8'e düşürülmesi, vergi mevzuatının oluşturan kanunların uygulanmasına yönelik genel tebliğlerin yeniden hazırlanması da istendi.

SSK prim tabanını otomatik olarak artıran hükmün değiştirilmesi, SSK prim tabanının asgari ücret üzerinden hesaplanması gerektiği vurgulanan raporda, Türkiye'de yaklaşık 2 milyon tekstil ve konfeksiyon işçisinin kayıt dışı çalıştığı belirtilerek, ''Türkiye'nin kayıt dışı istihdam, kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabet cenneti'' olduğuna ilişkin imajının silinmesi üzerinde duruldu.

Kayıt dışı istihdamın sendikal örgütlenmenin önünde tıkamaması gerektiği belirtilen raporda, tüm ücretler üzerindeki SSK primleri ve vergilerde 2000 yılı enflasyonundaki iyileşme oranı kadar indirim yapılması istendi.

Raporda, doğalgaz sıkıntısı nedeniyle kurulacak motorinli santrallere, motorinin köylüye verildiği fiyattan LPG'nin de doğalgaz fiyatından verilmesi gerektiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!