Tavşanlı iskelesi için kapışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Tavşanlı iskelesi için kapışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 01:28

İstanbul’un deniz ulaşımına Lines markasıyla yeni bir özel sektör oyuncusu daha katıldı.

Haberin Devamı

Geçen yıldan bu yana ‘işletme ve hat izni’ almaya çalışan Gübre İş’in iştiraki Negmar Denizcilik, 3 adet feribot ile Eskihisar (İstanbul)-Tavşanlı (Yalova) arasında faaliyet gösterecek. Bir süredir deniz ulaşım hatlarının rekabete açılması konusunda tartışma yaşanan İstanbul’da, İstanbul Deniz Otobisleri (İDO) ve kısa süre önce seferlere başlayan Bursa Deniz Otobüsleri’nin (BUDO) yanında Lines de, oyuna girmiş oldu. Ancak bundan sonraki asıl tartışma ve rekabetin Lines’in işletme ve hat izni aldığı Yalova’daki Tavşanlı İskelesi’nin işletme hakkı konusunda yaşanması bekleniyor.

DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

Şu anda Negmar’ın elinde bulunan Tavşanlı İskelesi’ni işletme hakkının önümüzdeki eylül ayında dolduğu ve açılacak yeni ihalenin, yeni bir ‘feribot savaşı’na sahne olacağı belirtiliyor. 2011’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı özelleştirme ihalesinde İDO’yu ve imtiyaz haklarını satın alan Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu’nun Yalova’nın beldesi Tavşanlı Belediyesi’nin açacağı Tavşanlı İskelesi ihalesine hazırlandığı kaydedilirken, sektöre yakın kaynaklar, “İDO, Yalova’daki Topçular İskelesi’ne 250-300 metre mesafedeki Tavşanlı İskelesi’nin işletme haklarını almakta son derece kararlı. Dananın kuyruğu Eylül ayında tarihi açıklanacak olan bu Tavşanlı ihalesinde kopacak” değerlendirmesini yapıyor.

Haberin Devamı

İŞİMİZE ODAKLANACAĞIZ

Lines’in şu anda toplam 330 araç kapasiteli 3 adet feribotla seferlerine başladığı bilgisini veren Negmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, Lines’in hat izni almasından sonra geçen cumartesi gününden bu yana seferlerine başladığını söyledi. Feribotları bir süre önce Yunanistan’dan ikinci el olarak aldıklarını kaydeden Kutlu, şirketin gelecek planlarına ilişkin şu açıklamayı yaptı: “İzin alma sürecinde bazı sansansyonel tartışmalara konu olduk. Bu kez bu tarz bir tartışmanın içinde yer almak istemiyoruz. Sadece işimize odaklanıyoruz. Amacımız, İstanbul’un ulaşımına katkı sağlamak.

Geçen Kurban olmadı, bu bayrama yetiştik

HAT izni almak üzere bir yıldan uzun bir süredir faaliyet gösteren Negmar’ın seferlere başlaması konusunda Abdullah Kutlu, “Seferleri geçen yıl Kurban Bayramı’na yetiştirmeye çalışmıştık ama olmadı. Önümüzdeki Ramazan Bayramı’na yetiştirdik. Çok memnunuz” dedi.

Haberin Devamı

Gelişmeleri yakından izliyoruz

İDO’nun hissedarları arasında yer alan Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemediğini belirterek, “Bir açıklamam olmayacak. Şimdilik gelişmeleri yakından takip ediyoruz” demekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!