Tatlıses’in 2 radyosu Saran’ın oldu

Güncelleme Tarihi:

Tatlıses’in 2 radyosu Saran’ın oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2005 00:00

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Sadettin Saran’ın sahibi olduğu Saran Group’un, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in 2 radyosunu satın aldığı bildirildi. Satışın 16.8 milyon dolara gerçekleştirildiği, ancak resmi kayıtlarda 10 milyon dolar olarak gösterildiği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Saran Group’tan yapılan açıklamaya göre, enerji, savunma, pazarlama ve medya sektörlerinde faaliyet gösteren grup, medya sektörüne hızlı bir giriş yaparak, 6 ay içinde Radyo Time ve Radyospor’dan sonra Radyo Tatlıses ve Radyo Plus’ı da satın alarak radyo sayısını 4’e çıkardı. Satın alma sonrasında İbrahim Tatlıses’in sahibi olduğu ve 42 ilde yayın yapan Radyo Tatlıses, ismi ve tüm mal varlığı ile Saran Group’a devredildi. Yine Tatlıses grubuna ait olan ve bölgesel yayın yapan Radyo Plus da aynı anlaşma çerçevesinde Saran Group’a geçti.

4 RADYOSU OLDU:

Saran Radyoları Genel Müdürü İlhan Uzundurukan, yaptığı açıklamada, Radyo Tatlıses ve Radyo Plus’ın da gruba katılmasıyla Saran’ın 4 radyo ile Türkiye’nin en güçlü radyo gruplarından biri olduklarını bildirdi. Saran Group’un medya sektöründe yeni yatırımlarla daha da büyümeyi hedeflediğini belirten Genel Müdür İlhan Uzundurukan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) yeniden ihaleye çıkaracağı radyolarla da ilgileneceklerini vurguladı. İlhan Uzundurukan, medyaya olan ilgilerinin sadece radyolarla sınırlı olmadığını, Saran Group’un 2006 yılında görsel medya alanında da yatırımlar planlandığını açıkladı. Mevcut radyoların yayın ağlarını geliştirmek istediklerini de aktaran İlhan Uzundurukan, yakın gelecekte Radyospor’un tüm Türkiye’ye seslenebilmesi için ilave yatırımlar yapacaklarını, halen 19 ilde yayın yapan Radyo Time için de büyük bir tanıtım atağına başlayacaklarını kaydetti.

DORTMUND’A ORTAKTI:

Haberin Devamı

Saadettin Saran, daha önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a karşı bayrak açmış ve adı Fenerbahçe Başkan adayı olarak da kulislerde dolaşmıştı. Saran, Fenerbahçe yönetiminden ayrıldıktan sonra Almanya ’da çok ortaklı bir şirketin sahip olduğu Alman Borussia Dortmund ’a 50 milyon Euro karşılığında önce yüzde 5 hisse ile ortak oldu. Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Sadettin Saran  bu küçük hissesiyle bile  şirketin üçüncü büyük ortağı oldu. Daha sonra kulübün tamamını almak için kollarını sıvadı. Sadetttin Saran bir süre sonra bunu yapamayınca mevcut hisselerini de satarak kulüp ortaklığından ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!