Tatilleri kâbus oldu

Güncelleme Tarihi:

Tatilleri kâbus oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2009 12:44

Bodrum'da tatillerini geçirmek için, kişi başı 700 TL ile 3 bin TL arasında ödeyerek www.tatilvitrini.com sitesi üzerinden rezervasyon yaptıran 30 kişi, otel yönetimi ile acentenin anlaşmazlığı sonucu sokakta kaldı.

Haberin Devamı

Otelden kovulduklarını söyleyen tatilciler soluğu Emniyet Müdürlüğü ve savcılıkta aldı, şikayetçi oldu.

tatilvitrini.com'dan açıklama var: Sorunu çözdük

İstanbul'da aralarında sigortacı, doktor, mühendis, bankacı ve halkla ilişkiler müdürlerinin bulunduğu 30 kişilik grup 1.5 ay önce www.tatilvitrini.com adresinden Alban Turizm şirketi aracılığıyla anlaşarak kişi başı 700 TL ile 3 bin TL arasında para ödeyerek Muğla'nın Bodrum İlçesi Gümbet Semti'ndeki Bellacasa Suits Otel'den 7- 15 günlük rezervasyon yaptırdı. Cumartesi sabahı otele gelen grup, otel yönetimi tarafından ellerindeki sözleşmeler ve rezervasyon evrakları ile kabul edilip sabah kahvaltısına alındı. Öğle yemeği de yiyen ancak odaları halen teslim edilmeyen grup, Otelin Genel Müdürü Onur Yüksel'in, “Sözleşme yaptığınız acente bize parayı ödemedi, sizi otele alamıyoruz” sözleriyle şoke oldu.

Haberin Devamı

Eşyaları otelin lobisinden dışarı konulan tatilciler yaklaşık 2 saat süresince internetten rezervasyon yaptırdıkları acenta yetkililerine ulaşamaya çalıştı. Öfkeli tatilciler, ulaşamayınca soluğu Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Cumhuriyet Savcılığı'nda aldı.

Adliye önünde DHA muhabirlerine açıklama yapan FİAT firmasında halkla ilişkiler temsilciliği yapan 33 yaşındaki Elif Köskli, “6 gece için 770 TL'yi 1.5 ay önce kredi kartımla ödedim. Parayı ödediğime ve rezervasyonumun yapıldığına dair belgelerim var. Sabah otel yönetimi bizleri otele kabul etti, öğleden sonra ise kovarcasına paralarımızın otele ödenmediği iddia edilerek çıkarıldık. Saatlerce bekledik, soruna çözül bulunamayıp, dolandırıldığımızı anlayınca dilekçeleri hazırlayıp emniyete ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Tatilimiz rezil oldu ama paralarımızı geri alıp İstanbul'a dönmek istiyoruz” dedi.

3 BİN LİRAYA BİLEKLİK

38 yaşındaki sigortacı Selda Dönmez ise ailesi ile birlikte sabah erken saatlerde geldiği otelde kollarına müşteri bilekliği dahi takıldığını belirterek, “Tatil için 3 bin TL ödedim, sabah saatlerinde otele kabul edildik, kolumuza bu bileklikleri taktılar. Otelin rezervasyonunda ismimiz görülüyordu, bu nedenle bize herşey dahil sisteminin plastik bileziklerini verdiler, kahvaltı yaptık, öğle yemeği yedik. Öğleden sonra ise rezervasyonumuzun yapılmadığını, acentenin parayı ödemediğini iddia ederek bizi otelden çıkardılar. Kolumdaki plastik bilezik 3 bin TL’ye mal oldu. Rezervasyonu 1.5 ay önce yaptırdık, paralar kredi kartlarımızdan çekildi. Para ödenmediyse neden bugüne kadar durumu bildirmediler. Otel yönetimi ve acente hakkında savcılığa ve emniyete dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bellacasa Suits Otel yöneticisi Onur Yüksel ise gazetecilerin sorularını yanıtlamak istemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!