Tatil için Fransa’yı seçtik

Güncelleme Tarihi:

Tatil için Fransa’yı seçtik
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2013 00:00

GEÇEN yıl 250 bin kişiyi tatile götüren Mikatur, 2013’te bu sayıyı 450 bine çıkarmayı hedefliyor. Mikatur ile tatil anlaşmaları yapan tüketicilerin yüzde 85’i Türkiye’de tatil yapmayı seçerken, yüzde 15’lik bir kesimin tercihi ise yurt dışı oldu. Yurtdışında tatil yapmak isteyen Türklerin ilk tercihi ise Fransa.

Haberin Devamı

TATİL yapmak için kendilerine internet üzerinden ulaşanların oranının yüzde 90 olduğunu ifade eden Mikatur Genel Müdürü Bülent Kuş, “Tüketiciler tatilbudur.com adresinden ya da satış ofislerinden bize ulaşıyor. Ancak ofislerden bize ulaşanların oranı yüzde 10” dedi. İnternet üzerinden tüketicilerin her türlü karşılaştırmayı yapabildiklerini belirten Kuş, “İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde güvensizlik oluşuyor. Biz bu güvensizliği kırdık. Satışlarımızın büyük bir bölümünü internet üzerinden yapmamızın nedenlerinden biri de budur” diye konuştu.

İLK TERCİH SAHİL

15 Haziran ve 15 Eylül tarihleri arasında okulların kapanmasıyla tüketicilerin tatile çıkmak ıçın yarıştığını belirten Kuş, yurt içinde tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinin güney sahilleri olduğunu, yurtdışında tatil yapmak isteyenlerin ise avrupa ülkelerini tercih ettiklerini vurguladı. Vize şartı aramayan ülkelerden daha çok Fransa, İtalya ve Hollanda’nın tatil için seçildiğini kaydeden Kuş, “Türk turist yurtdışına çıkacağı zaman önceliği bu ülkelere veriyor. 2-3 günlük bile olsa buraya gitmeyince kendisini yurtdışına çıkmış saymıyor. Uzak Doğu ülkeleri ise pahalı olması sebebiyle daha az tercih ediliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

TARAFTARLAR SIRADA

Geçen yıla göre yüzde 105 büyüme kaydettiklerini dile getiren Bülent Kuş, erken rezarvasyon kampanyalarının tüketiciye yarar sağladığını belirtti. Kuş, “Tatilciler, tatillin başlamasına 3 gün kala tatilini iptal edebiliyor. Otel işletmecileri ve tur şirketleri de erken rezevasyon ile önünü daha rahat görebiliyor” dedi. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısının da tur şirketlerini sevindirdiğini söyleyen Bülent Kuş, “Türk taraftarlar takımlarını yalnız bırakmamak adına maçlar nerede olursa olsun takip ediyor. Maça gidiyor. Galatasaray taraftarı bu konuda çok iyi. 3 Nisan’da oynanacak Real Madrid maçı için büyük talep var. Taraftarlar sıraya girmiş durumda” diye konuştu.

Kayakta Uludağ termalde Afyon

KIYI şeridinde yer alan otellerin yaz aylarında doluluk oranlarının neredeyse yüzde 100 olduğuna vurgu yapan Bülent Kuş, kış aylarında ise doluluk oranlarının yeterli düzeyde olmadığını belirtti. Devlet kurumlarının turizmin daha da gelişmesi adına çalışmalar yaptığını söyleyen Kuş, “Kış aylarında tatilciler daha çok günübirlik turları tercih ediyor. Bu aylarda kayak ve termal otelleri tercih ediliyor. Kayak turizminde Uludağ açık ara önde yer alırken, termal turizmde ilk tercih Afyon olarak göze çarpıyor” dedi. Mikatur’un bünyesinde 700 kişiyi barındırdığını dile getiren Kuş, özellikle yaz aylarında sayının 1000 kişiye kadar çıkabildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!