Tarım Bakanlığı sosyolog alıp köye gönderecek

Güncelleme Tarihi:

Tarım Bakanlığı sosyolog alıp köye gönderecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2010 00:00

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, sürpriz bir uygulamaya imza atarak bakanlıkta “sosyolog” görevlendireceklerini açıkladı.

Eker, bakanlığının “Koordinasyon” toplantısında bu planını açıklarken, personel ile ilgili iş tanımında günün değişen koşullarına göre yenilikler yapılması gerektiğini bildirdi. Personelin verimli çalışmasıyla ilgili projeler geliştirilmesini isteyen Eker, ‘maaş artışı’ dışındaki motivasyon artırıcı unsurların hayata geçirilmesinin, tarımı yenilikçi ve verimli normlara kavuşturmaya katkı sağlayacağını vurguladı. “Mutsuz insan yaptığı işin fizıbıl olup olmadığıyla ilgilenmez” diyen Eker, çağdaş çalışma modellerinin bu beklentileri karşılayacağını savundu.
Köye sosyolog gidecek
Eker, şöyle konuştu: “Bakanlığımıza örneğin harita mühendisi, hukukçu ve hatta sosyolog alımını gerçekleştirmeliyiz. Sadece ziraat mühendisi ya da veteriner gözüyle değil, farklı alanlardan personelin gözüyle sahamıza bakmamız, bize zenginlik katacak, hizmet kalitemizi yükseltecektir. Bu derece insan odaklı bir faaliyet alanı olan, tarımda, formasyonunu sosyal bilimler sahasında almış personel bulunmalı. Köy sosyolojisini, kırsal alan sosyolojisini bilen insanlar, modernleşmenin insan ilişkilerinde getirdiği yenilikleri ’okuyacak’, insanlarımızla uyumda daha isabetli politikalar geliştirmemizde katkılar sağlayacaktır. Pek çok olumlu gelişmeye rağmen tarımda yer yer mülkiyet sorunu yaşanıyor. Avukatlar, harita mühendisleri de, bu alandaki sorunlara çözüm üretmede ciddi bir pay sahibi olabilir.”
Ayaş domatesi
Eker, çağın sorunu “yabancılaşma”ya da şu ilginç çözümü önerdi: “Hobi bahçeleri ve benzeri düzenlemelerden, günümüz insanının toprakla bağını yeniden tesis edebilmek için yararlanabiliriz. Vatandaş, Ayaş domatesini eker. Amaç ekonomik üretim değil, toprakla ilişkisini devam ettirmesini sağlamak olmalı. ‘Topraktan kopuş’ yalnızlaşmaya, yabancılaşmaya, yol açar. Yabancılaşmayı azaltmaya katkıda bulunmalıyız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!