Tarım Bakanlığı ilk kez borçsuz yıl devretti

Güncelleme Tarihi:

Tarım Bakanlığı ilk kez borçsuz yıl devretti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar, 9 ayda, çiftçiye toplam 324 trilyon lira ödeme yaptıklarını belirterek, ‘‘Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olarak, çiftçiye borçsuz yıl devretmenin mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.

Taşar, Bakanlık görevine atandıktan sonra, bakanlığı hantal yapısından kurtarmayı ve atak hale getirmeyi amaçladığını, bu konuda geçmişle mukayese edilemeyecek ölçüde başarılı olduklarını, çiftçinin bürokratik engel ve ızdırabını büyük oranda azalttıklarını söyledi. 1. Tarım Şurası'nı toplamakla kalmayıp, alınan kararları öncelik sırasına göre uygulamaya aldıklarını kaydeden Taşar, ‘‘Mera Kanunu'nu çıkardık, Tarım Sigortası ve Tarım Birlikleri tasarıları da hazırlandı’’ diye konuştu.

Hayvancılık sektörünün, içerisinde bulunduğu sorunların kurtarılması için Türkiye Hayvancılığını Geliştirme Projesi hazırladıklarını ifade eden Taşar, Bakanlar Kurulu'na sunulan ve finansman sorununun çözümüne çalışılan 5 yıl süreli projenin maliyetinin 1.3 milyar dolar olduğuna dikkati çekti.

Hükümetin, Türkiye'nin ufkunu açmaya kararlı olduğunu vurgulayan Taşar, şunları söyledi:

‘‘Eğitim reformu, Güneydoğu teşvikleri, enerji yatırımlarına öngörülen model ve benzeri kararlar, neler yapabileceğimizi göstermeye yeter. Mahalli idareler, Adalet ve Vergi reformları ile Haller Kanunu hükümetin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır. Mahalli İdareler Kanunu ile yerel yönetimleri mali ve idari açıdan güçlendirmeyi, yetkilerini artırmayı amaçlıyoruz. Mahalli İdareler Kanunu ile 21. yüzyıl öncesinde Türkiye için çok önemli bir atak yapıyoruz. Vergi reformu, toplumsal uzlaşma sağlanan bir noktada. Haller Kanunu, üreticiye kazandırırken, tüketicinin daha ucuza sebze ve meyve yemesini sağlayacak.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!