Taraftarlar stadyum çevrelerine yerleÅŸiyor

Güncelleme Tarihi:

Taraftarlar stadyum çevrelerine yerleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2012 11:21

İSTANBUL’daki Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın stadyumlarının bulunduğu semtler, gayrimenkul açısından da oldukça değer taşıyor. Stadyumlar, futbol aşıklarını kendisine çekerken, değerlenen bu bölgelerdeki konut ve ofis fiyatları da futboldaki yarış kadar kızışıyor.

Haberin Devamı

BÃœYÃœYEN ve geliÅŸen Ä°stanbul’da stadyum çevreleri de ilgi çekiyor. Ä°stanbul’da ÅŸehrin merkezi noktalarında yer alan stadyumların bulundukları bölgelerde emlak piyasası hiç bir zaman hareketliliÄŸini kaybetmezken, buralarda hem ofis hem de konut fiyatlarını ve kiraları da oldukça yüksek.Â

FUTBOL AÅžKI

Taraftarlar artık tuttuğu takıma daha yakın olmak için stad çevrelerinden ev sahibi olmaya başladı. Taraftarlar hem gol sesini evinden duymak hem de tuttuğu renklere daha yakın olabilmek için stadyum çevrelerine akın ediyor. Stadyum çevreleri işyeri ve konut olarak artık kentin en merkezi yerleri haline gelmiş durumda. Spor Toto Süper Lig’de yer alan 3 büyük kulübün stadyumlarının İstanbul’da bulunması gayrimenkul piyasasını da etkiliyor. Özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray’ın stadyumlarının bulunduğu Kadıköy ve Seyrantepe çevrelerinde gayrimenkul fiyatları hızla artıyor. Beşiktaş’ın tarihi stadının çevresinde ise iş merkezleri ön plana çıkıyor. Başakşehir’deki Olimpiyat Stadı’nın çevresi ise gelişmeye açık. Metro bağlantısı ve yeni konut projeleriyle, bölgede hareket başladı.

Haberin Devamı

EN YÜKSEK FENERBAHÇE

Fenerbahçe’nin maçlarını oynadığı Kadıköy’deki Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, Anadolu yakasının en değerli bölgelerinden birisi. Stadın Bağdat Caddesi, Kadıköy rıhtım ve metrobüse yakınlığı, bölgedeki emlak fiyatlarının uçmasına neden oluyor. Çevresinde en kıymetli konutları bulunduran diğer bir stadyum ise Beşiktaş İnönü Stadı oluyor. Dolmabahçe’de bulunan ve Boğaz manzaralı stadyumun etkisiyle zaten yüksek olan konut fiyatları iyice tavan yapıyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, büyük klüplerin stadyumlarının çevrelerindeki emlak piyasası ile ilgili şunları söyledi:

 * Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu / Kadıköy

STADYUMLAR arasında çevresindeki konut ve ofis fiyatlarını en çok etkileyeni Fenerbahçe’nin mabedi Şükrü Saracoğlu Stadyumu. Anadolu yakasında bulunan Şükrü Saracoğlu Stadyumu, gerek Bağdat Caddesi’nin başlangıcı konumunda yer alması, gerek Kadıköy merkeze ve metrobüs gibi toplu ulaşım araçlarına yürüme mesafesinde bulunması, gerekse hemen yanından çevreyolu bağlantısının geçmesinden dolayı bu anlamda Anadolu yakasının en gözde noktası halini alıyor. Bu bölgede satılık konutlar için fiyat aralığı 400 bin TL’den başlayıp 1 milyar 500 bin TL’ye kadar çıkıyor. Kiralık dairelerde ise fiyatlar 1.200 TL – 1.500 TL aralığında seyrediyor.

Haberin Devamı

* Beşiktaş İnönü Stadyumu / Beşiktaş

* İNÖNÜ Stadyumu’nun çevresine baktığımızda ise Valideçeşme ve Gümüşsuyu olarak iki alternatifle karşılaşıyoruz. Burada fiyatları etkileyen ana unsur stadyum değil, binalardaki manzara. Bu nedenle bu bölgede gayrimenkulun bulunduğu kat çok önemli. Valideçeşme’de kiralar 1000 TL’den başlayıp 3 bin TL’ye kadar çıkarken, Gümüşsuyu’nda kiralar 1.500 TL’den başlayıp 4 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.edir. Satılıklarda iki bölgede rayiçler çok farklı değildir. Gümüşsuyu’nda 450 bin TL’den başlayıp 3 milyon TL’ye kadar çıkan fiyatlar Valideçeşme’de 400 bin TL ile 1 milyon TL aralığında seyrediyor.

* Türk Telekom Arena Stadyumu / Seyrantepe

Haberin Devamı

GALATASARAY’ın maçlarını oynadığı Türk Telekom Arena Stadyumu’nun çevresindeki hareketlilik ise çok daha farklı bir nitelikte devam ediyor. Şöyle ki, Türk Telekom Arena’nın yanına Şişli Etfal Hastanesi geleceği için bu bölgedeki yatırımlar daha ziyade arsaya ve geleceğe yatırım olarak görülüyor. Bu bölgede satılık fiyatlar 250 bin TL-500 bin TL aralığında olup kiralık fiyatlar 600 TL’den başlıyor ve 1.500 TL’ye kadar çıkabiliyor. Stadın hemen yanı başında Eroğlu, Nurol, Artaş-Keleşoğlu-Aydınlı gibi firmalar yeni projelerini inşa ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!