Tarafsız ama ilgili ve katılımcı olduk

Güncelleme Tarihi:

Tarafsız ama ilgili ve katılımcı olduk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 01:23

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, 13. Vehbi Koç Ödülü töreninde Türkiye gündemini değerlendirdi. Koç, gelişmeleri tarafsızlık içinde ancak her zaman ilgili ve her zaman katılımcı olarak izlediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin ilk özel vakfı olarak 45 yıl önce kurulan Vehbi Koç Vakfı tarafından, insanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanlarında verilen ‘Vehbi Koç Ödülü’ne, bu yıl kültür alanında Prof. Dr. Zeynep Çelik layık görüldü. Osmanlı kent ve kültür mimarisini, Osmanlı’da şehir tarihini inceleyen ilk kadın tarihçiler arasında yer alan ve halen New Jersey Institute of Technology’nin Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Zeynep Çelik, ödülünü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un elinden aldı.
Mustafa Koç önceki düzenlenen ödül töreninde, yoğun Türkiye gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Tarafsızlık içinde Türkiye’nin meseleleriyle her zaman ilgili ve her zaman katılımcı olduklarını vurgulayan Mustafa Koç, gelecekte de böyle olmaya aynen devam edecekleri mesajını verdi.
Konuşmasını hazırlarken hep birlikte içinden geçilen çalkantılı dönemin de etkisiyle Vehbi Koç’u daha çok andıklarını da dile getiren Mustafa Koç, “’Vehbi Bey hayatta olsa bize ne salık verirdi?’ diye düşündük. Bugün yaşasa ‘İşinize sıkı sıkıya sarılın. Doğru bildiğinizden vaz geçmeyin. Sıkıntılar gelir, geçer; Aslolan kuvvetli bir müessese ve bu müesseseyi bir arada tutan değerlerdir’ derdi diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

SİYASİ ÇEKİŞMELERE GİRMEDİK

Türkiye’de pek çok gelişme yaşansa da ne yazık ki bazı olayların ve zaafların adeta kendini tekrar ettiğini gördüğünü kaydeden Mustafa Koç, şunları söyledi: “Gelişmekte olan bir ülke olarak bu yolculukta gerek demokrasi gerekse de ekonomik açıdan birçok iniş çıkış yaşadık. Kuvvetle muhtemeldir ki gelecekte de bu tür sınavlardan geçeceğiz. Biz tüm bu iniş çıkışların etkilerini en aza indirebilmek için evrensel değerleri ve kurumsallaşma ilkelerini çıpamız olarak kabul ederek çalışmaya ve işimizi en iyi şekilde yapmaya devam ettik. Bunu yaparken de hiç bir zaman günlük siyasi çekişmelerin içine girmedik ve tarafsız kaldık. Ancak tabii ki bu ülke hepimizin ülkesi ve gücümüzü aldığımız bu güzel ülkeye sahip çıkmak da hepimizin görevidir. Bu tarafsızlık içinde ülkemiz meseleleriyle her zaman ilgili ve her zaman katılımcı olduk, gelecekte de böyle olmaya aynen devam edeceğiz.“
Koç Holding kurusu Vehbi Koç’un kendilerine emanet ettiği tüm değerlere sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyleyen Mustafa Koç şöyle devam etti: “Bugün topluluğumuzun kurucusu Vehbi Koç’un aramızdan ayrılışının 18. yıl dönümü. Bizler aslında Vehbi Bey’i her gün anıyoruz.”

Haberin Devamı

Vakfı kurmak için hiç pes etmedi

MUSTAFA Koç, “Hayat Hikayem” kitabında merhum Vehbi Koç’un kendine has, yalın üslubuyla, bir ömre sığması neredeyse imkânsız başarıları, mücadeleleri ve kazanımları, sanki hepsi çok kolaylıkla gerçekleşmiş gibi anlattığına dikkat çekerek, “Her başarısının arkasında aylar, hatta yıllarca süren çalışmalar, tartışmalar, ikna süreçleri vardır. Bugün bizi bir araya getiren ve 45 yıldır ülkemize çok değerli hizmetleri bulunmuş Vehbi Koç Vakfı’nın kurulabilmesi için bile tam yirmi yıl hiç pes etmeden çalışması bunun en güzel örneklerinden birisidir.”dedi

Çelik Osmanlı tarihciliğinde çığır açtı

BU yılki Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi, tüm Koç Ailesi üyelerinin ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı bir törenle açıklandı. Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu, Prof. Dr. Şevket Pamuk’un başkanlığını yaptığı Seçici Kurul’un önerdiği 3 aday arasından 13. Vehbi Koç Ödülü’ne kültür ve tarih alanına rehberlik eden başarılı çalışmaları ile Prof. Dr. Zeynep Çelik’i layık gördü. Çelik’e ödülü Mustafa Koç takdim ederken , Prof. Dr. Zeynep Çelik, Vehbi Koç Ödülü ile birlikte para ödülü olan 100 bin doları da almaya hak kazandı. Mustafa Koç, Prof. Dr. Zeynep Çelik’in çalışmalarıyla Osmanlı tarihçiliğinde çığır açtığını söyledi. Yaşamından kesitleri de içeren kısa bir filmin gösterildiği gecede konuşan Çelik de, 13. Vehbi Ödülü’ne layık görülmekten ötürü onur duyduğunu belirtti. Törene her yıl olduğu gibi bu yıl da iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Koç Ailesi’nden, Rahmi Koç, Semahat Arsel, Mustafa Koç, Ali Koç, Ömer Koç, Koç, Caroline Koç, İnan Kıraç ve İpek Kıraç’ın hazır bulunduğu törende ayrıca İstanbul Valisi Avni Mutlu, Sabancı Ailesi’nden Güler Sabancı, Suzan Sabancı Dinçer ve Haluk Dinçer de yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!