’Tanrılar Okulu’ ilk kez Sertab Erener’le sesli kitap olacak

Güncelleme Tarihi:

’Tanrılar Okulu’ ilk kez Sertab Erener’le sesli kitap olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2009 00:00

Tüm dünyada yaygınlaşan ’audio book-sesli kitap’ sektörüne Sertab Erener de girecek. Ünlü şarkıcı, Prof. Stefano D’Anna’nın ’Tanrılar Okulu’ adlı meşhur kitabını seslendirecek. Böylece D’anna’nın kitabı dünyada ilk kez Türkiye’de sesli kitaba dönüşecek.

ÜNLÜ şarkıcı Sertab Erener, okuduğu ve çok etkilendiği ’Tanrılar Okulu’ kitabını vakti olmayanlar için okuyarak, ’audio book-sesli kitap’ sektörüne adım atacak. İtalyan yazar Prof. Stefano D’Anna’nın pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de ’best seller’ olan kitabı ’Tanrılar Okulu’nu ilk kez Sertab Erener, sesli kitaba çevirecek.

İlk uygulama Türkiye’de

European School Of Economics’in kurucu rektörü Stefano D’Anna’nın yaptığı konuşmayı dinlemek üzere geldiği ’Forum İstanbul 2009’ konferansında görüştüğümüz Sertab Erener, tüm dünyada yeni bir eğilim olarak yaygınlaşan sesli kitap konusunda yürüttükleri çalışmaları anlattı. İtalyan yazar D’Anna’nın best seller kitabı Tanrılar Okulu’nun 40 sayfalık bir özetini okuyacağını dile getiren Erener, pekçok ülkede çok satanlar listesine giren bu kitabın ilk kez kendisi tarafından seslendirileceğine dikkat çekti.

Oğul D’Anna’nın besteleri

Erener, "21’inci yüzyıl insanlarının kitap okumaya zaman ayıramama gibi bir sorunu var, aslında sesli kitap tüm dünyada da bu ihtiyaçtan doğmuş bir yöntem" derken, vakitsizlik nedeniyle Tanrılar Okulu’nu okuyamayan insanları düşünerek böyle bir çalışma yaptığını dile getirdi. İlk kez Türkiye’de sesli kitap haline dönüşecek olan Tanrılar Okulu’nun özetinin hazırlanmasının yaklaşık bir ay süreceğini belirten Erener, CD’lerin bu yaz piyasaya sunulacağını söyledi. Erener, fonda ise Stefano D’Anna’nın müzisyen olan oğlu Emilio D’Anna’nın bestelerinin yer alacağını kaydederken, ünlü yazar ile dostluğunu şöyle anlattı: "D’Anna ile tanışıklığımız 2005 yılına gidiyor. Stefano’nun imza günü vardı, ben de oraya gitmiştim ve tanışıp arkadaş olduk. O günden sonra da görüşmeye devam ettik."

Ferhat Göçer Türkçe’ye Forum İstanbul’la geçti

BU yıl 8’incisi düzenlenen Forum İstanbul konferansının, ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in kariyerinde önemli bir dönüm noktası olduğu ortaya çıktı. Konferansın ilk yılında henüz bu kadar popüler olmayan Göçer, kapanışta sahne aldı. İspanyolca şarkılar söyleyen Göçer’den davetliler Türkçe parça istedi. Göçer daha sonra katıldığı konferansta ise Türkçe şarkılarını söyledi.

Sesli kitap pazarı 2 milyar doları buldu

BİR kitabın sesli okunup kayıt edilerek daha sonra CD ya da mp3 formatında çoğaltılması yöntemini kullanan sesli kitapların dünyadaki satışları 2 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bunun yaklaşık yarısı ABD’de gerçekleşiyor. En popüler format ise CD. Satışların yüzde 77’si CD formatında, yüzde 14’lük kısmı da internet üzerinden indiriliyor. Sesli kitaplar çoğunlukla yetişkinlere hitap ediyor. Satış kanalları açısından bakıldığında da, en büyük kanalın yüzde 32 ile kütüphanelerde yapılan satışlar olduğu göze çarpıyor. Bunu, hemen ardından yüzde 30 ile perakende satış kanalları takip ediyor.

Futbolcu Tugay’a Derviş ve Kent’in aldığı ödül verildi

FORUM İstanbul’un geçen Cuma düzenlenen kapanış gecesinde, eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu’na "Ulusal Onurumuzu Uluslararası Boyuta Taşıma Başarısı Gösterenler Ödülü" verildi. Bu ödülü 2005 yılında Kemal Derviş ve 2006 yılında Coca Cola CEO’su ve Başkanı Muhtar Kent almıştı. Galatasaray formasıyla 13 yıl mücadele eden Kerimoğlu, 200 yılında İskoçya’nın Glasgow Ranger takımına transfer oldu. 2001 yılında beri ise İngiliz Blackburn Rovers’ta oynayan Kerimoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı jübile ile futbolcu kariyerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!