Tanıtım festivali

Güncelleme Tarihi:

Tanıtım festivali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 08:30

Hürriyet Gazetesi tarafından Nef ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen Ekonomi Zirvesi’nin 2’nci oturumunda “Adanalı Olmak” adlı panel düzenlendi.

Haberin Devamı

Adana’nın sadece tarım ve sanayi alanında değil, sahip olduğu kültürel değerlerle turizm alanında fark yaratan bir şehir olduğu vurgusu yapıldı. Uluslararası Adana Film Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana Lezzet Festivali, Adana Kebap ve Şalgam Festivali gibi organizasyonların şehrin tanıtımına ve turizmine büyük destek sağladığı belirtiliyor. Sadece Portakal Çiçeği Karnavalı için şehir dışından 250 bin kişi Adana’ya gelirken, yeme-içme alanında düzenlenen festivaller ise Adana mutfağının gizli kalmış lezzetlerini tüm dünyaya tanıtıyor. Bu festivaller Adana’nın ekonomik, kültürel ve sosyal potansiyelinin harekete geçirilmesine de vesile oluyor. Panelistlerin yaptıkları konuşmalarda üzerinde durdukları en önemli konu ise Adana’daki birlik ve beraberlik duygusu oldu. Adanalıların yardımseverlik ile de öne çıktığını dile getiren panelistler, yaşadıkları bazı anıları da paylaştı. Gerçekleştirilen panele yoğun ilgi gösterilirken, panelin moderatörlüğünü Hürriyet Yazarı Ayşe Arman üstlendi. Paneldeki konuşmacılar ise şu isimlerden oluştu: Gazeteci ve belgeselci Nebil Özgentürk, sunucu ve oyuncu Yeliz Doğramacılar Arman ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal.

Haberin Devamı

FARKLI KÜLTÜRLERİ AYNI ÇATI ALTINDA TOPLUYOR

Gazeteci ve belgeselci Nebil Özgentürk: Adanalı olmak yardımlaşma ve dayanışmadır. Sertliğin hakim olduğu İstanbul’dan farklıdır. Ben 18 yıl Adana’da yaşadım. Sokakta yaşadığım dayanışmayı hiçbir yerde yaşamadım. Adana’da insanlara adres sorarsın, adrese götürürler. Adanalı anne, babaya sahip olmak da çok önemli. Namuslu ve vicdanlı olmayı öğrettiler. Adana’dan çıkan çok önemli isimler vardır. Bu isimlerin bu topraklardan çıkmasının iki nedeni vardır. Çok kültürlü bir kent. 1950’den itibaren en çok göç alan kentlerden biriyiz. Bu durum şiire, sanata ve edebiyata yansır. Çok farklı insan malzemesi var. İkinci neden ise; Türkiye’ye damga vuran isimlerin çıkması diğerlerine de çok güzel örnek olur. ‘Biz de yapabiliriz’ derler. Adana’yı İstanbul’dan ayıran birçok özelliği var. İstanbul bir hevesse; Adana bir tutkudur.”

En sevdiği Adana yemeği: İçli köfte

Haberin Devamı

En sevdiği söz: Allahına kadar

ADANALI ÜNLÜ İSİMLER BİZE İLHAM VERİYOR

Şarkıcı Ayşe Hatun Önal: “Ben bu topraklarda doğmuş ve büyümüş birisi olarak Adana’yı çok seviyorum. Hayatta öğrendiğim birçok şeyi Adana’da öğrendim. Adana’nın suyundan geçti bu güzellik bana. Dürüstlük çok önemli benim için. İçimde tutamıyorum hiçbir şeyi. Müzik her şeyden önce gelir benim için. Müzik Adana’da yaşadığım yıllarda başladı. 1999’da Türkiye Güzeli seçildim. Güzellik yarışmasına son gün katılma kararı verdim. Sonra hayatım değişti. Sonra modellik ve sunuculuk dönemi başladı. Ancak içimde hep müzik hevesi vardı ve artık şarkıcılık yapıyorum. Çünkü lise yıllarımdan beri bu alanda eğitim aldım. Adanalı olmak ve Adana’da büyümek benim için çok ama çok önemliydi. Bugün bu topraklardan çıkan birçok önemli isim var. Bu isimler bize hep ilham olmuştur ve olmaya da devam ediyor.”

En sevdiği Adana yemeği: Kısır

En sevdiği söz: Adanalıyık

Haberin Devamı

BURADA YAŞIYORSANIZ ÇOK NET OLMALISINIZ

Oyuncu ve sunucu Yeliz Doğramacılar Arman, şöyle konuştu: “9 yıldır Adana’da yaşıyorum. Çok harbi ve net insanlar Adanalılar. İstanbul’da biraz kibarlık yaparsınız. Ama burada netsiniz. İstiyorum ya da istemiyorum vardır burada. Evimizde çalışan yardımcı ablalar bana yardımcı oldular. Buranın havasını, suyunu ve insanını gerçekten çok seviyorum. Her konuda yardımcı oluyorlar ve destek veriyorlar. Eşimin çiftçi olduğunu duyanlar ise ilk başta çok şaşırıyorlar. Önümüzdeki dönemde bir etkinlikte konuşma yapacağım ve burada ‘şehrimin nasıl değiştiğini’ anlatacağım. Adana’yı yaşamak ve anlatmak çok özel ve güzel bir duygu. Sabah kalktığınızda portakal ve limon kokuları arasında uyanıyorsunuz. Böylesine önemli anları İstanbul’da yaşamak çok zor. Adana yemeklerini çok seviyorum ve ben de yapmaya başladım.”

Haberin Devamı

En sevdiği Adana yemeği: Kebap

En sevdiği söz: Abooov

BAKMADAN GEÇME!