Tamamlayıcı sağlık teşvik edilmeli

Güncelleme Tarihi:

Tamamlayıcı sağlık teşvik edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2018 22:28

Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, tamamlayıcı sağlık sigortasının tabana yayılabilmesi için devletin de teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Tamamlayıcı sağılıkta istendiği kadar olmasa da belirli bir büyüme olduğunu, yarım milyondan fazla kişinin tamamlayıcı sigorta yaptırdığını belirten Somersan Coqui, özel sağlık sigortalarının halen düşük seviyelerde olduğunu, çoğunluğu özel şirketlerin çalışanları için yaptırdığı sigortalardan oluştuğunu kaydetti. Tamamlayıcı sigortanın, özel sağlık sigortasının tabana yayılmasını sağlayacağına dikkat çeken Somersan Coqui, “Tamamlayıcı sağlık sigortası için bazı teşvikler ve vergi uygulamaları ele alınabilir. Bu yönde kamu kurumları ile çalışmalar var. Ben, tamamlayıcı sigortayı, vatandaşın özel hastanelerden hizmet alabilmesi için önemli bir araç olarak görüyorum. Bu konuda biraz da bilinç oluşması lazım. Biz, sağlık sigortası aldığında kullanmadığı için üzülen bir milletiz” dedi.

Haberin Devamı

Aylin Somersan Coqui, sağlık sigortasını etkileyen medikal enflasyonun yüksek olduğuna da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Medikal enflasyonu etkileyen bazı faktörler var. Birincisi, döviz kuru. Aynı zamanda tıp dünyasında da teknoloji gelişiyor, bu da pahalılığı getiriyor. Geçen sene TÜFE yüzde 12’ydi. Tabipler Birliği’nin tarife değişikliği ise yüzde 13 civarında oldu. Enflasyonun üzerinde.”

BAKMADAN GEÇME!