Tam seferberlik

Güncelleme Tarihi:

Tam seferberlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2001 00:00


Yunus ERDOĞAN
Haberin Devamı

13 trilyon kaynak ayıran Turizm Bakanlığı, kamu kuruluşlarındaki makina parkını Akdeniz Bölgesindeki tesislerin alt yapısı için harekete geçirdi

TURİZM Bakanı Erkan Mumcu, Serik, Manavgat, Alanya ve Kemer kaymakamları, belediye başkanları ile BETÜYAP, MATAP ve GATAP yöneticileriyle yaptığı seri toplantılarda, turizm merkezlerinin altyapı eksikliklerinin jet hızıyla tamamlanmasını müjdeledi.

ALTYAPI PROJELERİ

Bakan Erkan Mumcu, ‘‘Bakanlığımızın mahalli idareler için ayırdığı 7.6 trilyon lira ödeneğin 5 trilyon liralık bölümü Antalya için sarfedilecek. Özel İdare'nin bazı altyapı geliştirme projelerine kaynak yaratılacak’’ diye konuştu.

MAKİNA DONANIMI

‘‘13 trilyon lira turizm altyapısına harcanacak’’ diyen Turizm Bakanı Erkan Mumcu şunları söyledi : ‘‘Valilik koordinesinde devletin değişik birimlerinin makina donanımı hiçbir ücret almadan turizme seferber edilecek.’’

Altın yumurta

Bakan Mumcu, ‘‘Antalya'ya niçin bu kadar önem veriyoruz? Ülkemize gelen turistin yüzde 50'si Antalya'ya geliyor. Turizm gelirlerinin yüzde 65'i iki ilden elde ediliyor. Ortada altın yumurtlayan bir tavuk var. Altın yumurtlayan tavuğa da hakettiği saygı, özen ve ihtimamı göstermek mecburiyetindeyiz’’ dedi.

Turizm Bakanı Mumcu'nun belediye başkanları, kaymakamlar ve sektör temsilcileriyle yaptığı toplantılara; Vali Ertuğrul Dokuzoğlu, Turizm Müsteşarı Savaş Küce ve Yatırımlar Genel Müdürü Haluk Akar da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!