Taksit kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Taksit kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 23:00

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, yapılandırma dolayısıyla vergi dairelerinin gece yarısına kadar açık kaldığını belirterek, “Eskiden ekmek kuyruğu vardı şimdi vergi dairesinde borç ödeme kuyruğu var” dedi.

Haberin Devamı

Ağbal, çok yoğun bir başvuru olduğunu vurgulayarak, “Buradan ben dersler çıkardım. Demek ki biz böyle bir güne, risk planı yapıp, daha olağanüstü bir başvuruyu nasıl karşılayacağımıza dair bir tatbikat yapmamız lazımmış ama arkadaşlar da vatandaş da olağanüstü bir gayret sarf ediyor” açıklamasını yaptı. Maliye yetkilileri, taksit ödemelerini takip etmek için sabah 4’e kadar bakanlıkta kaldılar. Taksit ödemelerinin son gününde Maliye’nin internet hizmeti gücünün tümünün taksit tahsilatına yönlendirildiği de belirtildi. Ağbal, yeniden yapılandırma düzenlemesinin vatandaşta büyük bir karşılık bulduğunu, rekor nitelikte başvuru aldıklarını belirterek, “Yeniden yapılandırmada 80 milyar lirayı devirdik. Rakamlar gelmeye devam ediyor, ama şu an itibarıyla tahsilat rakamı 12 milyar lirayı geçti” dedi. Ağbal, dün AA’ya yaptığı açıklamada, “Sabah saat 03.00 civarında, İstanbul’daki vergi dairelerindeki arkadaşlarımız bütün vatandaşlarımızın taleplerini aldıklarını, hiçbir vatandaşımızı geri döndürmediklerini, vergi dairelerinde tek bir vatandaş kalmayana kadar çalıştıklarını, vatandaş kalmasa bile beklemeye devam ettiklerini söylediler” dedi.

Haberin Devamı

ÖİB DE ÇALIŞIYOR

Ağbal, önceki gün TÜSİAD kokteylinde de kamu ihalelerinde TL’nin tercih edilmesi ile ilgili soruları yanıtlarken, “Fiyat farkı uygulamamız vardı. TL cinsinden yapılan ihalelerde fiyat farkı uyguluyoruz. Döviz cinsinden olanlar da yok. Şimdi TL’ye dönüştüğümüz durumda bunu ikame edecek mekanizmalar nasıl olabilir konusunda KİK çalışacak” bilgisini verdi. “Özelleştirmede TL’ye geçmek zarar ettirmez mi” sorusuna Ağbal, şu yanıtı verdi:

“Bu soruyu ben de soruyorum. Bir bilanço çıkarılması talimatı verdim. ‘TL’ye geçişin faydaları, zararları ortaya konulsun’ dedim. Olumlu olumsuz taraflarını belirleyelim. değerlendirerek karar vereceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!